Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950350    








Honlapkeszites

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Nagykanizsa Megyei Jogú Város közgyûlésének döntése alapján a város csatlakozott a Polgármesterek Szövetségéhez, amely egy helyi és regionális önkormányzatokból álló európai mozgalom. A PSz tagjai elkötelezték magukat az energiahatékonyság növelésére és a megújuló energiaforrások saját területükön történõ használatára.


A Polgármesterek Szövetségének és a tagként társult önkormányzatoknak - így Nagykanizsának is - az a célja, hogy elérjék és túlszárnyalják az Európai Unió által 2020-ra kitûzött 20 százalékos CO2-kibocsátás-csökkentést. Ennek érdekében minden önkormányzat cselekvési tervet dolgoz ki a fenntartható energiaforrások hasznosítására, s ennek végrehajtását folyamatosan ellenõrzi, majd jelentést készít errõl.

Fontos feladat továbbá a helyiek tájékoztatása, szemléletformálása, ezért Nagykanizsa a jövõben, az Európai Bizottsággal karöltve, energianapokat is szervez.

Nagykanizsa elkötelezett a környezet- és klímavédelem iránt, ezt bizonyítja az is, hogy a város közgyûlése a közelmúltban koordinátort nevezett ki e területre, s ezzel a lépéssel európai elismerést aratott. A Polgármesterek Szövetségéhez történõ csatlakozással még aktívabbá válik a munka: a klíma- és környezetvédelmi szempontok a jövõben az eddigieknél is hangsúlyosabban megjelennek majd az önkormányzat tevékenységében, a közgyûlés döntéseiben.


Nagykanizsa, 2012. március 22.

Cseresnyés Péter
polgármester
 



2012-03-22 18:02:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül