Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950107    








Honlapkeszites

Szívesekért tesznek

Megtartotta a 2011. évi beszámoló közgyûlését is a Szívbetegekért Egyesület. A szívbetegségben szenvedõ emberek érdekében tevékenykedõ mintegy 75 fõs civil szervezet elnöke, Hegedûs Györgyné ismertette az elmúlt évben történt fõbb eseményeket, és felvázolta az idei terveket.

Összejöveteleiket minden hónap elsõ hétfõjén tartják a HSMK-ban, a téli idõszakban 15 órától, a nyári idõszámítás szerint 16 órai kezdéssel. A találkozók és a szakmai elõadások alkalmával vérnyomás-, vércukor- és vérzsír-mérést, PSA-szûrést, valamint diétás tanácsadást is biztosítottak az érdeklõdõknek. A Thúry György Szakközépiskolában, ahol Dr. Matoltsy András, a Kanizsai Dorottya Kórház Belgyógyászati Osztályának osztályvezetõ fõorvosa tartott elõadást, felhívta a figyelmet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelõzésére, a kockázatok csökkentésére, a rizikófaktorok felderítésére. A tagok fizikai és szellemi frissességüket sikeresen próbára tették az Idõsek Hete Sportnapján, ahol az ügyességi versenyen induló 26 csapat közül ezüstérmet szereztek. Második alkalommal szervezték meg a Sáncért, Szabadhegyért Majálist a kikapcsolódni vágyó helyieknek. Rendezvényeiket nemcsak a város különbözõ klubjai, hanem a környékbeli települések népdalkörei, táncegyüttesei is szívesen látogatják.


 2012-ben az anyagi nehézségek ellenére folytatni kívánják az induláskor megfogalmazott célkitûzéseiket, többek között orvosi elõadások szervezését az általános és középiskolások számára, és újdonságként egy tavaszi gyógynövény túra is szerepel a programban a Csónakázó-tó környékére. A túrához nemcsak egyesületi tagok, hanem bárki csatlakozhat, aki meg akarja ismerni a környezetünkben található mindennapi csodaszereket, a gyógynövényeket. Az elnökség tagjai: Dr. Kaszás Gizella, a Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ igazgatója, Dr. Matoltsy András, a Kanizsai Dorotytya Kórház Belgyógyászati Osztályának osztályvezetõ fõorvosa és Dr. Kisjós Balázs, az osztály adjunktusa.
B.E.



2012-03-23 09:12:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül