Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949928    








Honlapkeszites

Takarítás, bozótirtás a Romlottvárnál

Mint arról már hírt adtunk a Romlottvár Alapítvány, a Miklósfai Dr. Kotnyek István Kertbarát kör, valamint a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület – sok önkéntessel – területtisztítási munkát végzett a Szentgyörgyvári hegyen a középkori vár maradványinál.

Nem olyan régen, a Romlottvár Alapítvány a MOL olajipari cégtõl támogatást kapott egy kõ emléktábla kihelyezésére a várhoz vezetõ feljárónál. Az impozáns alkotás el is készült. Ez indította az egyesületet arra, hogy a várat, és a várhoz vezetõ utat valahogyan megtisztítsák a több mint egy évtized alatt elburjánzott bozótostól, magasra nõtt aljnövényektõl.


 Mivel a város ezt a munkát jelenlegi anyagi körülményei közt nem tudta támogatni, így az egyesület elnöke, Deák Varga Dénes városi fõépítész, a civilek segítségét kérte, aki elsõ szóra elvállalták, hogy részt vesznek az önkéntes akcióban.

A Miklósfai Kertbarát Kör 14 tagja bozótvágókkal, kis motoros fûrészekkel vágta a dzsindzsást, meghagyva minden fát, hogy árnyék is maradjon a területen. A Civil Kerekasztal munkatársai pedig a hozzájuk csatlakozott önkéntesekkel és a váralapítvány vezetõjével, hat nagy kupacba hordták az így kiirtott szedres, bozótos, néhol két méteres gazt. Az egész délelõtt tartó sikeres munkában összesen több mint harmincan vettek részt. Most várnak egy kedvezõ idõpontra, amikor megszûnik majd tûzgyújtási tilalom, hogy a felhalmozott sok-sok köbméter gazt elégethessék.

A lelkes önkéntesek munkájának köszönhetõen az április elején várható emlékkõ avatáson már egy megtisztított területen közelíthetik meg a török korban elpusztult fõúri birtokvédõ várat és környékét a kilátogató turisták, érdeklõdõk.

NCKE



2012-03-26 14:07:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül