Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950118    








Honlapkeszites

KIM: új pályázat egyes megyei intézményfenntartó központok kezelésében lévõ közoktatási intézmények vezetõi feladataira

Új pályázatot írnak ki április 15-i határidõvel az egyes megyei intézményfenntartó központok kezelésében lévõ közoktatási intézmények vezetõi feladataira, ez a kiírás azokra az intézményekre vonatkozik, amelyeknél a március 31-én lezáruló pályázati kiírás nem volt eredményes - közölte a közigazgatási tárca pénteken az MTI-vel.


A minisztérium közleménye szerint az új pályázati kiírás hamarosan megjelenik a Nemzeti Közigazgatási Intézet honlapján.
A korábbi pályázat eredménytelenül zárult Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Pest, Somogy, Szabolcs- Szatmár-Bereg, valamint Zala megyében - tájékoztatott a minisztérium.
Mint írták, mivel a megyei közgyûlésektõl a Megyei Intézményfenntartó Központokhoz került, közoktatással foglalkozó intézmények vezetõi megbízatásai a törvény értelmében március 31-én megszûnnek, az új pályázati kiírás eredményes befejezéséig, de legfeljebb 2012. július 31-éig a közalkalmazotti törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet értelmében ezeknek az intézményeknek a vezetésével megbízható az is, akinek az intézmény vezetésére szóló magasabb vezetõi megbízása március 31-én lejárt, vagy a nevelõtestület adott intézménynek megfelelõ képzettséggel rendelkezõ tagja.
Az errõl szóló, pénteken megjelenõ kormányrendelet arról is rendelkezik, hogy a megyei intézményfenntartó központ által fenntartásra átvett intézmények közül az önállóan mûködõ és gazdálkodó költségvetési szervként mûködõ szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények 2012. április 1-jétõl önállóan mûködõ költségvetési szervekké alakulnak át, gazdálkodásukkal összefüggõ feladataikat a megyei intézményfenntartó központ veszi át.

 

MTI - Kanizsa



2012-03-31 12:41:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül