Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949659    








Honlapkeszites

Gyógyszertári felajánlás és orvosi rendelõ felújítás (SZEB)

A Szociális és Egészségügyi Bizottság megtárgyalta és hét igen szavazattal elfogadta a gyógyszertár felajánlása orvosi rendelõk térítésmentes üzemeltetésére, illetve önkormányzati tulajdonú orvosi rendelõ felújítására, átalakítására elõterjesztett javaslatot.

A bizottság tagjai elfogadták az Ignácz és Társa Bt. Ajánlatát, mely szerint az önkormányzat részére a Kalmár út – Vásár út DNY-i sarkán épülõ üzletházban térítésmentesen két orvosi rendelõt ad használatba.


A társaság hosszú távra bérbe vette a még idén felépülõ üzletház földszintjét, amely mintegy 30 méterre van a Király Gyógyszertártól a Vásárcsarnok felé. Ott egy olyan egészségügyi centrumot alakít ki, ahol helyet kap átköltözéssel a Király Gyógyszertár, ami mellett még két-három orvosi rendelõt is létrehoznak.

A PHARMANOVA Vagyonkezelõ Zrt., valamint az Aranyszarvas Gyógyszertár Képviselõje azzal az ajánlattal fordult az önkormányzathoz, hogy a Kinizsi út 3. alatt található orvosi rendelõt saját költségén felújítja, illetve átalakítja. A rendelõk jelenleg nem felelnek meg a jogszabályi feltételeknek, és felújításra szorul az épület is. A 17. sz. Felnõtt Háziorvosi szolgálat kiköltözött, így a maradó két szolgálat részére a meglévõ alapterületen kialakíthatók a megfelelõ rendelõk.

Az Aranyszarvas Gyógyszertár tulajdonosai azért vállalták fel a Kinizsi úti orvosi rendelõk átépítését és felújítását, mert a gyógyszertár léte, vagy nem léte függ attól, hogy ezek a rendelõk mostani helyükön maradjanak. A gyógyszertár 12 fõnek biztosít munkahelyet, és a rendelõbe járó betegek nagy része a környéken lakik, akiknek nem mindegy, hogy esetleg még távolabbra kell orvoshoz menni.

A bizottság tagjai megtárgyalták és a közgyûlésnek elfogadásra javasolták a határozati javaslatot, mely szerint a PHARMANOVA Vagyonkezelõ Zrt. a Kinizsi út 3. szám alatti orvosi rendelõket felújítja, illetve átalakítja saját költségén és annak befejezésért követõen az önkormányzat részére térítésmentesen átadja – összegezte Dr. Csákai Iván, a bizottság elnöke.



2008-03-31 09:37:52


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül