Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949679    








Honlapkeszites

Nem tudott új jegyzõt választani Nagykanizsa közgyûlése

Nem tudott jegyzõt választani Nagykanizsa közgyûlése a csütörtöki ülésén; a három pályázó egyikét kizárták, kettõrõl pedig a képviselõk tartózkodása miatt nem tudtak dönteni, ezért új pályázatot írnak ki a posztra.


 A három pályázóról nyílt ülésen szavaztak a képviselõk, de azok pályázati anyagait zártan kezelték. A megbízatásra Kiss Tamás György, Schindler Andrea és Mádly Zsolt jelentkezett, az elõbbi két pályázó meg is jelent az önkormányzat ülésén.
Károlyi Attila (független) képviselõ javaslata alapján a közgyûlés nagy többséggel érvénytelennek nyilvánította Mádly Zsolt pályázatát, mert az nem csatolta be az erkölcsi bizonyítványát. Kiss Tamás György pályázatáról egyöntetû tartózkodás miatt nem döntöttek, Schindler Andrea megválasztását ketten támogatták, 13-an azonban tartózkodtak.
Az eredménytelen jegyzõi pályázat kapcsán Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) polgármester jelezte: 30 napon belül a Zala megyei városnak új kiírást kell megjelentetnie.
Gyergyák Krisztina aljegyzõ az MTI-nek a jelöltek eddigi tisztségeire vonatkozó kérdésére az ülést követõen elmondta: Mádly Zsolt Fót korábbi polgármestere, Kiss Tamás György a Fejér megyei Vál jegyzõje volt 2011-ig, Schindler Andrea pedig jelenleg Dunavecse jegyzõje.
Nagykanizsa korábbi jegyzõje, Tuboly Marianna közszolgálati jogviszonyát a múlt év végén, ez év február 22-ei hatállyal, indoklás nélkül szüntette meg a nagykanizsai közgyûlés, majd a posztra februárban írtak ki pályázatot.

 

MTI - Kanizsa



2012-04-26 17:17:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül