Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949809    








Honlapkeszites

Hulladékgazdálkodás, termoform kémények, intézményi férõhelyek

A közgyûlés utáni szokásos sajtótájékoztatóján ismertette Cseresnyés Péter polgármester a tegnapi ülés fontosabb döntéseit.

Amint arra a város elsõ embere rámutatott, Nagykanizsa egész lakosságát érintõ döntés a hulladékgazdálkodási díjrendelet esetében történt, az országoshoz képest egy hajtûkanyart levágva, kisebb mértékben kellett alakítani rajta, mely ürítésenként 24 forint többletet jelenthet. Azon lakóközösségeknek, melyek viszont 1100 literes gyûjtõedénnyel rendelkeznek, az öszszeg mérséklõdik is, akár az elõzõekben taglalt tétellel is.


 A termoform kémények felújítása és építese kapcsán döntés született, az önkormányzattól támogatást kaptak azok a lakóközösségek, melyek a fentebbi folyamatokra pályáztak, sõt, mitöbb, az erre félretett 10 millió forintos keretbõl még további pályázatokra is futja...
Az általános iskolai férõhelyeket érintõ részhez érve, a polgármester elmondta, 460 diák kerülhet beiskolázásra, így még egy osztálynyival több gyermeket is fogadnak a város iskolái. A gyermekszám tehát nem csökkent, igaz a teljes igazsághoz tartozik, hogy mind több környezõ településrõl is a város intézményeibe íratják be gyermekeiket a szülõk. Az óvodák esetében eleve elég a férõhely, így esetükben bõvítéssel nem kell számolni.
A város gazdasági társaságainak 2011-es beszámolóit elfogadták, ahogy mindarról beszámolhattak az „átvilágítók”: „könnyû könyvvizsgálói munka volt”.
Döntés született arról is, hogy az ipari parkból kivontak úgymond egy már eladott épületegységet, mellyel így a vállalkozó pályázhat is, de ami a lényeg: „ez a városnak egy fillérjébe sem kerül.”
Két ifjúságnevelési pályázatban is részt vesz ugyanakkor a város, mely 100 százalékos támogatottsággal bír. Az egyik bûnmegelõzési programot takar, míg a másik az iskolák közötti koordinálásban nyújt segítséget. A projektek utófinanszírozottak.
P.L.



2012-04-27 11:39:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül