Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949795    








Honlapkeszites

Palackzsugorítót adományoztak

A Civil Összefogás Nagykanizsáért Egyesület tagjai palackzsugorító készüléket adományoznak két oktatási intézmény számára, elsõ alkalommal a Hevesi Sándor Általános Iskola részére adták át a gépet.

A szerkezet mûködését Csizmadia Tibor, a Civil Összefogás Nagykanizsáért Egyesület titkára mutatta be a diákoknak és tanáraiknak. Dr. Etler Ottó önkormányzati képviselõ elmondta, az egyesület fontosnak tartja a környezetvédelmet, és kiemelten fontos ügynek érzik a felnövekvõ nemzedékek környezettudatos nevelését is.


A készülék lehetõvé teszi a környezetvédelemre és az ésszerû hulladékgazdálkodásra való nevelést, illetve az intézmények filléres gondjainak enyhítéséhez is hozzájárulhat, hiszen minden egyes palackért két forint begyûjtési díjat kap az iskola.
- A nemzetközileg is védett magyar szabadalom lényege, hogy a benne lévõ, elektromos áramot hõvé alakító fûtõbetét hõjének hatására a készülékbe helyezett PET palack anyaga meglágyul, és a palack belseje felé zsugorodva, a készülék felsõ részének súlya alatt harmonikaszerûen önmagába csukódik - ismertette a készülék mûködését Csizmadia Tibor. A vízszintes asztallapra és a falra egyaránt felszerelhetõ készülékbe 0,5 literestõl 2,5 literesig helyezhetõek be normál szájméretû palackok, kupak és címke nélkül. A közepes szájméretû palackok zsugorítását, melyben eredeti térfogatuk 8 százalékára zsugorodnak össze, a készülék úgynevezett szûkítõ tartozéka teszi lehetõvé.
A kiürült palackok értéket képviselnek, hiszen ismét hasznos termékek, ruhanemûk, használati tárgyak, palackok készülhetnek belõlük anélkül, hogy feleslegesen terhelnék ezzel a környezetünket.



2012-05-31 09:19:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül