Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van.
Látogatók száma : 57030936    








Honlapkeszites

Fél tonnánál is több keszeget sütnek a Gyenesdiási Keszegfesztiválon

Több mint 500 kiló hallal készülnek a Gyenesdiási Keszegfesztiválra; a kétnapos, táncos, zenés, gasztronómiai eseménysorozat szombaton kezdõdik a Diási strandon.


A gasztronómiai rendezvénnyel a balatoni halfajtákra szeretnék felhívni a figyelmet - mondta el az MTI-nek Hársfalvi György, a József Attila Klubkönyvtár vezetõje.
Hozzáfûzte, hogy a keszeget gyakran nem tekintik értékes halnak, holott az egyik legízletesebb balatoni halfajta. Szombaton és vasárnap délután amatõr csapatok sütik majd a keszeget, az alapanyagot a Balatoni Halászati Zrt. ajánlotta fel.
A keszegsütésnek jól bevált technikája van: az irdalt halat be kell sózni, meg kell forgatni paprikás lisztben és már sülhetnek ropogóssá a piros szeletek - hangsúlyozta Hársfalvi György, aki szerint ha jól elkészítik, akkor könnyû fogyasztani is, ugyanis az apró szálkák is ehetõk lesznek. Más recept szerint is meg lehet sütni a keszeget, de a hosszú évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ezzel a módszerrel a legízletesebb - magyarázta a szervezõ.
A sült keszeg ugyan hagyományos módszerrel készül majd a Diási strandon, de vasárnap délután a halászléfõzõ-versenyen sokféle módszerrel lehet majd gasztronómiai remekeket alkotni.
A zenés, táncos programok, játszóházak már szombat délután elkezdõdnek a Balaton-parton. Öt órakor felavatják a Kárpáti korzót, és átadják az új gördeszkapályát is, este pedig a Honfoglalás címû rockoperát mutatja be a Sziget Színház.

 

MTI - Kanizsa



2012-06-29 07:46:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül