Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950002    








Honlapkeszites

Ülésezett a bajcsai részönkormányzat

Múlt pénteken ülésezett a bajcsai településrészi önkormányzat. Két témával foglalkozott a testület: az egyik az óvodák és az általános iskolák további mûködtetésével kapcsolatos közgyûlési elõterjesztéshez, a másik pedig az idei útfelújítási programhoz kapcsolódott.

A bajcsai részönkormányzat támogatja a közgyûlési elõterjesztés határozati javaslatát, amely a városrész óvodájának, illetve nagyobb szervezeti egységként a kiskanizsai Pipitér Óvodának gazdasági szempontú összevonását kezdeményezi a Kiskanizsai Általános Iskolával. Ennek értelmében a jövõben a kiskanizsai óvoda, illetve tagintézménye, a bajcsai óvoda a városrész általános iskolájával mûködne egy gazdasági rendszerben, de szakmai szempontból önállóan. Ellenben a minimális óvodai csoportlétszám kapcsán a testület azt javasolta a közgyûlésnek: a bajcsai óvoda tekintetében ne tizenöt, hanem tíz legyen az a létszám, amellyel még indítható önálló óvodai csoport.


A részönkormányzati ülés másik témája az útfelújítási programhoz kapcsolódott. Polai József, a részönkormányzat elnöke kérdésünkre elmondta: az idei program kétmillió forinttal tartalmazza a Mórichelyre vezetõ hegyi út felújítását, amely az õ presszionálására került bele az elõterjesztésbe. A bajcsai településrészi önkormányzat ezzel együtt javasolja a közgyûlésnek elfogadásra a koncepciót

H.A.



2008-04-21 09:18:29


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül