Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950448    








Honlapkeszites

Anna-bál július 28-án Balatonfüreden

Július 28-án rendezik meg a 187. Anna-bált, amelynek idei díszvendége Abbázia lesz, Balatonfüred kulturális partnere.


A báli belépõk ára nem változott, ugyanannyiért kínálják õket, mint a korábbi években, vagyis a legolcsóbb 40 ezer, a legdrágább 60 ezer forintba kerül. Nagy az érdeklõdés a bál iránt, minden jegy elkelt, de mivel vannak lemondások, regisztrálják a jelentkezéseket - jelentette be Bóka István, Balatonfüred polgármestere az esemény szerdai sajtótájékoztatóján az Anna Grand Hotelben.
A szokásokhoz híven idén is meghívtak valamennyi 18 éves balatonfüredi lányt, közülük tizenhárman fogadták el a meghívást; õk ingyen jöhetnek be.
Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa szerint az operaház számára is fontos, hogy részese legyen a tradicionális rendezvénynek. Mint mondta, a július 27-i füredi operagálát "kordonok nélkül" rendezik meg, mindenkit várnak. A dalokat az operaház jövõ évi repertoárjából válogatták; Ókovács Szilveszter vidám, elegáns, de könnyen fogyasztható estét ígért az operakedvelõknek. A gálához a Gyógy téren állítanak fel színpadot; a rendezvény ingyenes lesz.
Szeretnénk mi is hagyomány részévé válni - jegyezte meg Ókovács Szilveszter.
Köller Tamás, a Herendi Manufaktúra Zrt. marketing csoportvezetõje arról beszélt, hogy az Anna-bál szépének Viktória-mintás vázát, udvarhölgyeinek Rothschild- és Apponyi-mintásat ajándékoznak, utóbbival készültek az asztalra feltett szervizek is. A nõk nyakába kerülõ szívecskék mindegyike egyedi, minden évben más színben készülnek és sorszámozottak.
Az idei báli menüben a tradicionális ételek szerepelnek, amelyeket kissé modernné tettek új magyar gasztronómiai irányvonalakkal; szeretnének "nem maradandót" alkotni - mondta Tóth Ferenc, a bálnak otthont adó Anna Grand Hotel séfje. A hideg elõétel nyárias, könnyed: marinált fogas és lazactatár, citromos borjúpástétom, citromos paradicsomzselé friss salátával, korianderes vinnaigrette - részletezte Tóth József kreatív séf, mesterszakács.
A leves hagyományos gyöngytyúk eszencia, melyet kerti javakkal és szarvasgombás maceszgombóccal tálalnak; fõételként csirkemell és mangalicaszûz képviseli a tradíciót, a csirkemell supreme-hez vajas kanapéra megálmodott libamáj, vargánya és sült õszibarack dukál. A hungarikumnak számító mangalicaszüzet zöldfûszeres krusztában készítik, salottás lilaburgonyát adnak mellé, gránátalma jus-el.
A desszert tripla csokoládétorta, pisztáciás mascarpone, amelyet házilag kandírozott virágszirmokkal gazdagítanak, valamint tárkányos-málnás picante.

MTI - Kanizsa



2012-07-11 15:34:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül