Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950348    








Honlapkeszites

Cserháti felújítás, kiskanizsai egészségház, kórház (PB)

A kiskanizsai egészségház ügyével kapcsolatban a bizottság az eredetileg tervezett 42 milliós forrás 25 millióval történõ kiegészítésérõl határozott, a végsõ döntés a közgyûlésen születik majd meg. A részletes pályázati felhívás és a benne szereplõ költségek ismerete elõtt a 2008 évi költségvetési rendeletben a beruházásra 42 millió forintot különítettek el, amely az elnyerhetõ 60 milliós támogatással együtt elégnek tûnt. Azonban a pályázattal együttjáró többletköltségek miatt 25 millió forinttal növekedtek a költségek, áll az elõterjesztésben.


A Cserháti Sándor SZKI kollégiumi felújításának ügye újfent elakadt, hisz a város költségvetési tervébõl eddig kimaradt. Az intézménynek pedig sürgõs szükséges lenne apanázsra, az épület felújítása ugyanis csak részben van kész, s így nem hoz megfelelõ bevételt. A pénzügyi bizottság keddi ülésén a többség támogatta a kollégium felújítását úgy, hogy az tervezett felújításnak egy része, vagyis egy emelet részleges rendbetétele valósulhat meg. Johannidesz István igazgató elmondta, azért visszás a helyzet, mert a felújított és a felújítatlan kollégiumi részekben azonos a szállásdíj, s ezt többen kifogásolták már.

A kórház szerzõdéseirõl és kórházi ingatlanok értékesítésérõl is szó esett. Ezzel kapcsolatban Cserti Tibor felvetette, hogy véleménye szerint a helyiségeket nem kellõ körültekintéssel hasznosítják. A korábbi, a rendelõkben folyó magánrendelések bérleti díjából befolyt bevétel nagy része megszûnt,  az üres ingatlanrészek pedig nemcsak bevételkiesést jelentenek, hanem állaguk is romlik. Karádi Ferenc szerint azoban ez nem olyan jelentõs probléma, mint az, hogy a kórház területén mûködõ magánrendelések nemcsak azokat „szolgáltatásokat” használták, amelyért bérleti díjat fizettek. A bizottság a beszámolót elfogadta, ám Cserti Tibor javaslatát nem.



2008-04-24 08:54:32


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül