Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950317    








Honlapkeszites

Városi Anyák Napja

Lengyák István szervezésében tartották meg a városi Anyák napi mûsort „Õ maga az öröklét” címmel április 30-án, szerdán a Honvéd Kaszinó Színháztermében. A mûsorban részt vettek a Farkas Ferenc Városi Zene- és Aranymetszés Mûvészeti Iskola zongora tagozatos hallgatói, valamint a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpadának tagjai.

A mûsort városunk alpolgármestere, Cseresnyés Péter ajánlotta a vendégek figyelmébe: Ez a nap egy olyan nap, amelyiknek mindenki örül, legyen az szülõ, gyermek, unoka, hisz a legfõbb ajándék ezen a napon maga a szeretet. Kiktõl tanulhatnánk többet a szeretetrõl, mint az édesanyáktól. Kiktõl tanulhatnánk többet kitartásról, türelemrõl, gondoskodásról, mint tõlük. A mai nap ünnep, az édesanyák ünnepe. Emlékezzünk az édesanyákra. Azokra, akiknek köszönhetjük, hogy ma itt vagyunk.


Az anyai szeretethez sok-sok türelem és áldozat szükséges. Az anyák adják ezt a hétköznapokban észrevétlenül, természetesen. Gondoskodnak rólunk, gyermekeikrõl, akiket a sors vagy a gondviselés rájuk bízott.
A mai napon mondjunk köszönetet minden édesanyának. Kívánjuk nekik, hogy minden nehézség, amelyek a hétköznapjaikban elõfordulnak, a szeretet titokzatos módján változzanak õszinte örömmé a szívükben. Kívánjuk, hogy sokáig legyenek még köztünk és élvezhessék szeretetünket, ahogy gyermekként mi is élveztük az övükét.
A megnyitó beszéd után a közremûködõ gyerekek elõadták zenés és verses mûsorukat a hazai szépirodalom gyöngyszemeibõl válogatva. Idéztek többek között Gazdag Erzsitõl, Nagy Lajostól, Szabó Lõrinctõl és Weöres Sándortól.
A gyerekek mûsorát nézve és hallgatva szülõi szem nem maradt szárazon.

Steyer Edina



2008-05-05 09:54:35


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül