Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950124    








Honlapkeszites

Akko polgármestere Kanizsán

Shimon Lancry, Akko polgármestere megbeszélést folytatott Cseresnyés Péterrel, Nagykanizsa polgármesterével.

Cseresnyés Péter Shimon Lankry fogadásán örömmel fejezte ki, hogy a találkozó hosszú idõ után végre újra létrejött a két város vezetése között. Megjegyezte, az elmúlt két évben már jártak városunkban Izrael képviselõi, és fontosnak tartja a párbeszéd folytatását. Ezzel kapcsolatban egy jelentõs eseményen már túl vannak, hiszen egy izraeli zenepedagógus nagy sikerrel képezte tovább és adott át új ismereteket itteni óvodapedagógusoknak. 


Az üdvözlõ szavakat követõen Shimon Lankry elmondta, gazdag programban volt részük az elõzõ napon, miután megérkeztek, egy nagyon szép és felemelõ emlékesten vettek részt a Zsinagógában. Kilenc éve polgármestere Akkonak, azonban ez az elsõ nagykanizsai látogatása. A lehetõséget kihasználva meghívta Cserenyés Péter polgármestert városukba, hogy ezáltal is elmélyítsék a barátságot, a testvérvárosi kapcsolatokat, és közösen gondolkodhassanak azon, hogy milyen közös csereprogramokat tudnának megvalósítani a jövõben. Mindkét város nagy történelmi múltra tekint vissza, tudja, mindkettõjüknek az az elhívatottsága, hogy ezeket a történelmi emlékhelyeket a saját városában életben tartsa, felelevenítse, és megõrizze. Ez is lehet egy közös pont a két város között. Biztos benne, hogy sokkal könnyebb a közelben, Európában lévõ testvérvárosokba eljutni, de azt megígérheti, hogy ha egyszer ellátogat Cseresnyés Péter Akkoba, nem fogja megbánni – jegyezte meg mosolyogva.
A kötetlen találkozó városnézõ sétával és múzeum látogatással folytatódott. Délben a delegációhoz csatlakozott Ilan Mor, Izrael állam budapesti nagykövete is, aki azt követõen találkozott a kanizsai Zsidó Hitközség vezetõivel is.

(További képek a galériában.)



2012-08-31 12:02:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül