Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950347    








Honlapkeszites

A gyûjtõszigetekrõl

Mikor használható a Berzsenyi utcai tízemeletes ház mellett kialakított gyûjtõsziget? – tettük fel egy olvasónk kérdését Horváth Balázsnak, a Saubermacher-Pannónia Hulladékgyûjtõ Kft. ügyvezetõjének.

– A Zalaispa Hulladékgazdálkodási Projekt keretében eddig mintegy hatvan darab gyûjtõsziget épült meg. Nagykanizsán ötvenegy darab van használatban, számuk a jövõ év elsõ negyedévére 80-ra bõvül, melyek edényzetének beszerzésérõl a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Projekt keretében pályázat útján határoztak.


A pályázat kiírásra került, megvan a nyertes cég is. Az edények várhatóan ez év utolsó negyedében érkeznek meg. Utána döntenek majd a várossal közösen a kihelyezésükrõl, ugyanis figyelembe kell venni azt is, hogy egy-egy gyûjtõszigeten a hármas edényrendszert megduplázzák a papír- és a mûanyaghulladék növekvõ mennyisége miatt. Sem a város önkormányzatának, sem a Saubermacher Pannónia Hulladékgyûjtõ Kft-nek nincs ráhatása a hulladékgazdálkodási projektre. Sem mint kiíró, sem mint szolgáltató egyik sem felelõs azért, hogy a szigetek megépülését nem követte azonnal edénybeszerzés. A szigetek kiépülése Nagykanizsán és környékén történt meg elõször, utána ezt az elsõ ütemet még további négy követte és csak az ötödik fázisban került sor az eszközök beszerzésére. A szigetek kihelyezése és ürítése többletköltségekkel jár, amit a költségkalkulációban szerepeltetni kell, és a szolgáltatás módosításához az önkormányzatnak is hozzá kell járulnia. Azokon a helyszíneken, ahol már megépültek, a beruházást végzõ cég rendelkezett építési engedéllyel.
B.E.



2008-05-14 14:04:50


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül