Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949846    








Honlapkeszites

Kórházbejáráson a polgármester

A Kanizsai Dorottya Kórház közel 3,5 milliárd forint európai-uniós támogatással megvalósuló, mintegy 4 milliárd forint összköltségû rekonstrukciójának jelenlegi állásáról tájékozódott kórházbejáráson Cseresnyés Péter polgármester, országgyûlési képviselõ. A munkaterületet április 27-én adták át a kivitelezõ ZÁÉV Zrt-nek, s utána kezdõdött meg az alapozás és az építkezés. Az esõs idõ ugyan nem kedvezett a bejárásnak, de az építkezés során felmerült nehézségekrõl így is lehetett tapasztalatot szerezni.


 A kórházbejárás céljáról Cseresnyés Péter polgármester elmondta: ugyan az önkormányzat már nem fenntartója az intézménynek, de mint az többször is elhangzott a közgyûlésen, ettõl függetlenül a kórház a városé akkor is, hogyha a magyar állam a fenntartó. Tulajdonképpen a státuszban történt változás, de az érzelmekben, a hozzáállásban és a törõdésben nem. Ezért vagyok kíváncsi arra – hangsúlyozta, hogy a hosszú éveken keresztül zajló elõkészítés után hogy áll jelenleg a beruházás kivitelezése, és sikerül-e határidõre elvégezni az egyes munkafázisokat.
Azt a bíztató választ kaptam – folytatta a polgármester, hogy igen. – Talán a fõigazgató úr is egyetért velem abban, hogy a kórház és az egészségügy átalakításával Kanizsa nyert, és nyerni fog a jövõben. Meggyõzõdésem, hogy a kanizsai kórház jelentõsége a magyar egészségügyben növekedni fog, és ez a fejlesztés nemcsak a jelenlegi státuszának megerõsítéséhez járul hozzá, hanem erõsebb pozíciót tud kivívni magának a magyar egészségügy palettáján is.
Prof. Dr. Bátorfi József fõigazgató többek között elmondta, alapvetõ változást jelent a két EU-s projekt megvalósulásában az a tény, hogy a kórházak államosítását, azaz 2012. május 1-jét követõen a kórház lett mindkét uniós projekt gazdája is. Tehát a beruházás megvalósításával kapcsolatos összes tennivaló a kórház feladata, kötelessége. A fõigazgató megerõsítette: a TIOP-2.2.2-08/2-2009-0005 regisztrációs számú „Kanizsai Dorottya Kórház sürgõsségi ellátásának (SO2) korszerûsítése” elnevezésû pályázat befejezésének határideje ez év végére várható, míg a TIOP-2.2.409/1-2010-0030 regisztrációs számú „Struktúraváltozást támogató infrastruktúrafejlesztés a Kanizsai Dorottya Kórházban” építési beruházások megvalósításáról szóló projekt a jövõ nyárra fejezõdik be.
B. E.

További képek a galériában.



2012-10-16 14:26:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül