Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949792    








Honlapkeszites

Inkey kápolna – az arra fordított energiák csekély lelki haszonnal szolgálnának

Az Inkey kápolna ügyében kifejtett jó szándékú kezdeményezését megköszönve Cseresnyés Péter polgármester egy újabb levélben tájékoztatta Dr. Károlyi Attila önkormányzati képviselõt.

A képviselõ közgyûlésen feltett kérdése nyomán a hivatal megkereste a területileg illetékes egyházközséget, megérdeklõdve véleményét a kápolna használhatóságáról. A válasz alapján a polgármester sajnálattal állapította meg, hogy az egyház jelenlegi álláspontja szerint nem kíván foglalkozni a kápolna hitéleti hasznosításával.


 A valóban jobb sorsra érdemes lazsnaki kápolna felújítása és késõbbi „mûködtetése” sajnos meghaladja az egyházközség anyagi és lelki kondícióit. Véleményük szerint évi egy-két lelki programnál többet nem indokolna a kápolna elhelyezkedése, a fiatalabb generációk közötti ismeretlensége, tehát félõ, hogy a rendbetétele, az erre fordított roppant energiák csekély lelki haszonnal szolgálnának. Egyelõre az köti le erõiket, hogy a meglevõ istentiszteleti helyek látogatottságát megõrizzék, illetve ebben a lélekgyilkos korban minél többeket megszólítsanak az igei üzenettel. Mindezeken kívül a közösség gyengécske anyagi helyzete megint csak elérhetetlenné teszi számukra az ilyen tervek szövögetését.

B. E.



2013-01-24 14:09:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül