Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949944    








Honlapkeszites

Ülésezett a Közösségfelesztési-Tehetséggondozási Munkacsoport

Városuk Idõsügyi Tanácsa és az oktatási-nevelési intézmények között tavaly létrejött egy együttmûködési megállapodás, melynek értelmében megalakult a Közösségfelesztési-Tehetséggondozási Munkacsoport. Ülésüket a minap tartották, ahol különbözõ napirendi pontokat vitattak meg.


Meghatározták a munkacsoport rövid- és középtávú feladattervét, elfogadták a közösségi szolgálatról szóló ütemtervet, majd megvitatták a májusi Generációs Forgatag programtervét.
Boa Sándor elnök a feladatterv meghatározásánál elmondta, a 2011-ben elfogadott nemzeti köznevelésrõl szóló törvény egyik újdonsága, hogy a 2016. után érettségit tevõknek, hogy a bizonyítványukat kézhez kaphassák, ötven óra közösségi szolgálatot kell teljesíteniük. A statisztikai adatok szerint városunkban ez az említett évben több mint ötszáz diákra vonatkozik majd.
Ennek kapcsán szeretnék a segítséget kérni, hogy Nagykanizsa minden polgárához eljusson az információ, szóljanak, ha olyan emberrõl tudnak, aki magányos, társaságra vágyik, segítségre szorul, vagy nincs megoldva az ellátása. Szeretnék elérni, hogy ne maradjon senki gondozás nélkül. Öt fórumon keresztül tervezik az információt eljuttatni, így a média, a civil szervezetek, az iskolák, az idõsügyi szervezet és az egyház segítségével. Egy úgynevezett zöld e-mailt is létrehoztak (idosugy@nagykanizsa.hu), ahova a javaslatokat várják. Ennek segítségével tehát a rászoruló idõseken segítenének, de szeretnék, ha egy oda-vissza mûködõ kapcsolat alakulna ki. Így tervezik egy szívességi adatbázis kiépítését is, amelyben azon 60 év feletti személyek neve szerepelne, akik tapasztalatukkal, szakmai tudásukkal támogatnák a fiatalokat, akár egy rendkívüli tanóra keretében is.
A májusi Generációs Forgatag részleteit Büki Pálné mutatta be, elmondta a rendezvény célja, hogy a város hagyományos eseményeit – Idõsek majálisa, Generációk Napja, Kanizsaiak Kanizsáról – felelevenítsék, egy programba szervezzék. A program május 16-án (elõnap: 15-én teke verseny) lesz az Eötvös-téren, illetve a tekecsarnokban. Generációs ügyességi versenyt, kulturális bemutatót, generációk utcáját, idõsek sakk- és tekeversenyét, valamint idõsek bálját tervezik. A rendezvényre összesen 570 ezer forintot fordítanának.

V.M.



2013-02-08 10:19:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül