Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949852    








Honlapkeszites

Kutyaházak – összefogásból, szeretettel…

Ma kora délután vidám fiatalok népes csoportja „szállta meg” a nagykanizsai állatmenhelyet. A vendégek – élükön tanárukkal, Horváth Andorral – asztalos tanulók voltak, a Nagykanizsai Mûszaki Szakképzõ Iskola 11. j. osztálya. A kamaszok az általuk készített negyven kutyakuckó ünnepélyes átadására érkeztek.


Hideg, metszõ szél kavarta a havat, a menhely vezetõsége azonban felkészült a zord idõjárásra, hiszen forró citromos teával kínálta és egy jól fûtött melegedõvel várta az érkezõket, úgyszintén a sajtó munkatársait. Dr. Papp Attila sajtóreferens, az állatmenhelyet üzemeltetõ „Élettér” Állat- és Természetvédõ Egyesület elnökségi tagja röviden felidézte az ebek új házainak történetét. Tavaly õsszel kapott a menhely egy komoly összegû adományt a helyi FIDESZ-KDNP frakciótól. Mivel a telepen található kutyakuckók jó része megérett a cserére, illetve a felújításra, ezért az egyesület elnöksége úgy döntött, az értékes adományból megpróbál minél több kutyaházat vásárolni. A sajtóreferens azonban úgy gondolta: sok állatbarát, jó szándékú ember él Nagykanizsán, ezért nem vásárolni kell, hanem elkészíttetni a kutyakuckókat, hiszen így jóval többet lehetne legyártatni. Ennek érdekében sorra járta a város nagyobb cégeit, tehetõsebb vállalkozóit. Megérte, hiszen nagyon sokan a fiatal demokraták kezdeményezés mellé állt, és segítettek. Horváth János és Radics József vállalkozók – csakúgy, mint a Fa-Feri Kft. – például további anyagi eszközöket adtak a kutyaházak faanyagához, míg a TESCO részérõl Major-Tomozi Barbara festékeket, és hozzá ecseteket is adományozott. A RUGET Magyarország Kft. felajánlásából – Vizi Róbert cégvezetõnek köszönhetõen – pedig 40 darab horganyzott lemez érkezett a kutyaólak tetejének burkolásához. Eközben folyamatos egyeztetés történt Bene Csaba fõigazgatóval is, akinek végül sikerült az asztalos-tanoncok órarendjébe beillesztenie a kutyaházak elkészítésének feladatát. Így aztán január elsõ napjaiban megindulhatott a munka, és a fiatalok fáradságot nem kímélve dolgoztak, fáradhatatlanul.
A megvásárolt 50 tábla OSB lapból 40 kutyakuckót sikerült elkészíteniük, amely munka elmondásuk szerint semmi esetre sem volt muszáj-feladat számukra. Az árva ebek házait jelképesen átadó Cseresnyés Péter polgármester a továbbiakban hangsúlyozta: frakciójuk számára lényeges és fontos szempont volt az állatmenhely támogatása, hiszen igazán rászorulókról, és nem mellesleg élõlényekrõl van szó, akiknek további sorsa, annak jobbra fordulása bizony a város gondja és feladata is. Kifejtette, hogy rendkívül örül annak, hogy sokan csatlakoztak segítõ kezdeményezésükhöz, és végül ilyen szép sikert hozott az összefogás, amely nemcsak a menhely esetében, de az egész városunk életében is egyre erõteljesebben megmutatkozik. Ennek az összefogásnak kíván a továbbiakban is egyik motorja lenni a városvezetés, és a helyi FIDESZ-KDNP frakció. A közeljövõre vonatkozva leszögezte: jelenleg számos fejlesztési elképzelés megvalósításának konkrét kidolgozása zajlik, a munka folyamatos, és reményei szerint kora tavasszal egy jól átgondolt, komplex, megvalósítható tervezet kerülhet a közgyûlés elé elfogadásra. Dr. Papp Attila hozzátette: az állatmenhelynek rendkívül jó az együttmûködése a városvezetéssel, napi szintû az egyeztetés és a kapcsolattartás. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor az év végére egy teljesen megújult menhely várhatja majd a szerencsétlen sorsú, árva állatokat. A sajtóreferens abbéli örömének is hangot adott, hogy véleménye szerint az állatmenhely létrehozása óta az elsõ olyan városvezetéssel dolgoznak együtt, amelynek elõre megtervezett és jól felépített elképzelései vannak mind a menhely, mind pedig Nagykanizsa kutyás közössége gondjainak, problémáinak megoldását illetõen. A sajtótájékoztató után Cseresnyés Péter a gyerekeknek is megköszönte az áldozatos munkát, és egyenként is kezet rázott az asztalos-tanoncokkal.
A Nagykanizsai Mûszaki Szakképzõ Iskola kutyaházakat elkészítõ asztalos-tanulói a következõ diákok voltak: Bakonyi Márk, Csertán László, Gazdik Dávid, Kiss Dávid, Krizsán Péter Pál, Kurucz Dániel, Laski István, Németh Szabolcs, Rátkai Márk, Tótpeti Szabolcs és Végvári Zsolt. A tanmûhely vezetõje Patonai Katalin tanárnõ.
Kanizsa
 

További képek a galériában.



2013-02-13 21:01:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül