Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950430    








Honlapkeszites

Adomány a kórháznak

Mintegy félmillió forint értékben adományozott elektromos ágyat és különbözõ gyógyászati segédeszközöket a Zala Megyei Cigány Civil Szervezet a Kanizsai Dorottya Kórháznak. Az intézmény már másodízben kapott nagy értékû ajándékot a roma szervezettõl.


Két évvel ezelõtt gyógyszerekkel, ezúttal pedig (többek között) járókerettel, mosdó-és gumikesztyûkkel, rugalmas pólyákkal, sztómazsákokkal, kötszerekkel, pelenkákkal, alátétekkel gazdagodott az intézmény a szervezet jóvoltából, amiket Szolnok Ferenc elnök adott át a kórház vezetõségének. Mint elmondta, a gyógyászati eszközök Ausztriából érkeztek városunkba, egy osztrák karitatív szervezettel közös együttmûködés eredményeként.

Dr. Brünner Szilveszter fõigazgató Péter Zsuzsanna ápolási igazgatóval és Szlávecz Lászlóné gazdasági igazgatóval közösen vette át a kiváló minõségû, gyógyászatban használható, alkalmazható dolgokat. A kórház vezetõsége örömét, egyben köszönetét fejezte ki a Zala Megyei Cigány Civil Szervezetnek(ZMCCSZ) önzetlen, jótékony tevékenységéért. Kihangsúlyozták, az adomány nagyban megkönnyíti az ápolói-gyógyítói munkát. Ugyanis olyan pályázati lehetõségek sajnos nincsenek, melyek az átadott gyógyászati segédeszközök beszerzésére vonatkoznak. Viszont havonta 10-20 millió forintot kell a kórháznak költenie – saját forrásból – az ápolási-orvoslási kellékekre. Szolnok Ferenc, a ZMCCSZ elnöke ígéretet tett arra, hogy a jövõben rendszeresen, több alkalommal adományoznak szükséges és létfontosságú gyógyászati eszközöket a kórháznak. Legközelebbi alkalommal pedig eleget téve annak az igény-listának, mely többek között párnák, paplanok beszerzésére vonatkozik.

Sz.Zs.
 



2013-05-23 08:50:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül