Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949921    








Honlapkeszites

Új számlavezetõt keres és utcanevet is változtatott Nagykanizsa közgyûlése

Pályázaton keres új számlavezetõ bankot Nagykanizsa önkormányzata, amely csütörtöki ülésén egyebek mellett utcanévváltozásról és a városközpontban ingyenes internetszolgáltatás biztosításáról is döntött.


Bankszámlavezetésre és hiteligényének kielégítésére keres új számlavezetõ bankot közbeszerzési eljárás keretében Nagykanizsa önkormányzata - errõl egyhangúan határoztak a képviselõk. Mint a közgyûlési vitában Cseresnyés Péter polgármester (Fidesz-KDNP) jelezte, a jelenlegi számlavezetõ az utóbbi idõben jelentõsen emelte a hitelkamatot, ezért kívánják "megszondáztatni" a piacot. Az elõterjesztésbõl kiderül: 2008 óta határozatlan idõre megkötött szerzõdéssel a Volksbank kezeli Nagykanizsa folyó- és hitelszámláit, tavaly óta azonban csaknem a felére csökkentette a folyószámla hitelkeretét, miközben jelentõsen megemelte a kamatfelárat.


A nagykanizsai képviselõk módosították a közösségi együttélés alapvetõ szabályairól szóló helyi rendeletet, amely szankcionálhatóvá teszi a jövõben a hulladékkezeléssel kapcsolatos szabályszegéseket. Szabálysértésnek minõsül ezentúl, ha a hulladékát valaki nem a közszolgáltatónak adja át, nem szelektíven gyûjti a hulladékot, vagy mások testi épségét veszélyeztetõ anyagot helyez el a hulladéktárolóban.
A jogszabályváltozás miatt a Magyar Tudományos Akadémiától kért állásfoglalás alapján "nem javasolt" az Úttörõ utca elnevezése, ezért a képviselõk rövid vita után névváltoztatásról is döntöttek. A sánci városrészben található utca - amelyben egy óvodán és egy kápolnán kívül mindössze hét lakóház található - az egykor a közelben fekvõ falu után a Besenyõ nevet kapta.
Az elektronikus hírközlési építmények elhelyezésérõl szóló rendeletét is módosította Nagykanizsa közgyûlése, lehetõvé téve ezzel az ingyenes internetszolgáltatáshoz szükséges antennák telepítését. A döntésnek köszönhetõen elõször a városközpontban lévõ Erzsébet téren, a késõbbiekben pedig további területekre kiterjesztve is ingyenesen lehet majd vezeték nélkül internetezni.

MTI - Kanizsa




2013-05-30 18:43:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül