Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950429    








Honlapkeszites

Az idõseket érintõ eseményekrõl

Az idei „Idõsekért Nagykanizsán” ünnepi hét programjának ismertetésén kívül, a szépkorúaknak szóló honlap bemutatása is szerepelt a napirendi pontok között az idõsügyi Klubvezetõk Tanácsának kibõvített ülésén. Az eseményen valamennyi helyi, idõsügyi szervezet, klub vezetõje részt vett.

 


Elöljáróban Cseresnyés Péter, az Idõsügyi Tanács elnöke megköszönte a májusi Generációs Forgatagon való aktív munkát, részvételt a programszervezésben élen járó ezüstkorú embereknek. A polgármester külön kiemelte, hogy a nagy érdeklõdésre való tekintettel jövõre is megtartják az idõsek, fiatalok összefogását elõsegítõ programot. A város elsõ embere ezután kéréssel fordult az idõsügyi csoportok, szervezetek képviselõihez, hogy az október 1-5-ig megtartandó „Idõsekért Nagykanizsán” ünnepi hét eseményeibe minél több olyan embert vonjanak be, akik nem tagjai a kluboknak.
Ezzel egyetértésben Koller Jutka, az Egyesített Szociális Intézmény vezetõje elmondta, mindezt szem elõtt fogják a szervezés során. A programtervvel viszont már elkészültek, fõ hangsúly az idei rendezvényen is a zenén és a kultúrán lesz. Az ESZI igazgatója továbbá örömét és köszönetét fejezte ki a városvezetésnek, hogy aktív részvételükkel is támogatták a tavalyi rendezvényt, ugyanis az idõsek tavaly is örültek annak, hogy személyesen látogatták meg õket a városatyák. A településrészek nyugdíjas lakosságára szintén kiemelt figyelmet fordítanak az ünnepi programok során, valamint fotókiállítás és Idõsügyi Kerekasztal konferencia szintén e rendezvényekkel egyidõben lesz. Koller Jutka kihangsúlyozta, az önkormányzat 900 ezer forinttal támogatja az „Idõsek Hetét”.
Bükiné Papp Zsuzsanna, a Zala Megyei Rendõr Fõkapitányság bûnmegelõzési osztályának vezetõje kihangsúlyozta, hogy az idõseknek szervezett események milyen fajsúlyos értékeket hordoznak magukban. Ráirányítják az emberek figyelmét a szépkorúak problémáira, figyelmet, törõdést kapnak az idõskorú lakosok. Ezt a célt szolgálja az a honlap is, mely www.60plus.hu címen várja hasznos információkkal a szép kort megélt embereket. Az oldalon – mely május óta üzemel – az Idõsügyi Tanács munkájáról, a idõsügyi klubokról, szervezetekrõl is tájékozódhatnak az érdeklõdõk – világított rá Dr. Szabados Gyula, idõsügyi referens. Ahogy arra is, hogy a honlapon komplex esemény naptárat is találhatnak a világhálón szörfölgetõ idõsek. A közeljövõben pedig új rovattal is bõvíteni szeretnék az oldalt, ahol a Kanizsai Dorottya Kórház orvosai válaszolnak online az idõsek által feltett egészségügyi kérdésekre.

Sz.Zs.
 



2013-06-07 11:52:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül