Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949968    








Honlapkeszites

Újabb felajánlás

Az Aranyfény Civil Egyesület képviselõi Hóbor Ildikó és Budavölgyi Kálmánné június 18-án 50 000 Ft értékû adományt nyújtottak át a Nagykanizsai Gyermekotthon vezetõjének, Vass Lajosnak. 


A civil szervezet december elejétõl mûködteti adományboltját a Munkás úton, ahová elsõsorban Nagykanizsa polgáraitól rendszeresen érkeznek a különbözõ felajánlások. Az így keletkezett készlet több célt is szolgál. Az elsõ feladata, hogy a minõségileg kifogástalan ruhák, könyvek, játékok, mûszaki cikkek és ajándéktárgyak eladásra kerüljenek az adományboltban, hogy az így befolyt összeget jótékony célokra fordíthassák. A második lehetõség, hogy az erre kijelölt készletbõl ingyen válogathassanak a rászorulók, nagycsaládosok vagy hajléktalanok, a minõségileg jó, de az üzletbe nem kerülõ dolgokból. A harmadik cél pedig az, hogy a már nyolc éve rendszeresen megrendezésre kerülõ adománynapokon eljuttassák a készlet nagy részét azokhoz, akik erre a legjobban rászorulnak. Így az adományközpontban nem halmozódnak fel a lakosok által behozott felajánlások.
Az Aranyfény Civil Egyesület és az adománybolt koncepciójához tartozik az is, hogy a mûködési költségek levonása után keletkezõ bevételt jótékony célokra ajánlják fel. A kizárólagosan önkéntesekkel mûködtetett bolt most ünnepli fél éves szülinapját. Ezért a tagok az éves közgyûlésen arról szavaztak, hogy az elsõ adományt a Zala Megyei Önkormányzat Nagykanizsai Gyermekotthonának kis lakói kapják. Így lett szerdán az elsõ ajándékozási helyszín ez az intézmény, ahol a vezetõ nem kis meglepetéssel vette át a támogatást. Köszönetében elmondta, mélyen meghatja a civil szervezet felajánlása, mellyel tovább emelhetik a náluk gondozott gyerekek ellátásának színvonalát.
Az Aranyfény Civil Egyesület és az adománybolt tagjait és önkénteseit is nagy örömmel töltötte el, hogy a munkájuk jó célokat szolgál. Köszönet jár mindazon felajánlóknak és segítõknek, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre.
Az egyesületkövetkezõ adománynapjára június 25-én, kedden, Zalaszentbalázson a Hangulat presszó elõtti téren kerül sor, ahová minden érdeklõdõt szeretettel várnak.

 



2013-06-20 09:15:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül