Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949840    








Honlapkeszites

Cél: a szociális elõbbre lépés a hátrányos helyzetûek körében

Sajtótájékoztatón számolt be Orsos Imre, a Hajléktalanok és Hátrányos Helyzetûek Zala Megyei Szervezetének elnöke a nyáron történt eseményekrõl, és jelenleg folyó ügyekrõl, illetve a jövõbeli tervekrõl szeptember 5-én, pénteken a szervezet irodájában, a Petõfi utcai kollégium épületében.

Két kulturális esemény történt a nyáron: a Zala Megyei Beás Nap, illetve a Zala Megyei Családnap. A programok lebonyolításában támogatóként részt vett a Zala Megyei Vöröskereszt, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zala Megyei Közgyûlés, és két helyi vállalkozó is.


A Családsegítõ és Gyermekjóléti Központtal közösen egy adósságkezelõ programot szeretne indítani a szervezet, amellyel segítik a hátrányos helyzetûek életszínvonalának szinten tartását. A Nagykanizsai Ingatlankezelési Intézmény igazgatójával is sikerült együttmûködést kialakítani, melynek keretei között szeretnének a Dózsa György út 73-75. szám alatti lakosok helyzetén javítani. A futballpálya rendbehozatala mellett különösen szükség van az épületek téliesítésére, a nyílászárók renoválására. Az ehhez szükséges összeg felére már ígéretet tett az Országos Cigány Önkormányzat, a másik felét a Nagykanizsai Önkormányzat fedezné. Szeptember 10-én az ügy elõbbre haladásának érdekében Nagykanizsára látogat Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.
Folyamatban van a város szociális térképének elõkészítése is.
S.E.



2008-09-08 08:48:40


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül