Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950457    








Honlapkeszites

Kanizsára látogatott az új indiai nagykövet

Shri Malay Mishrát, az Indiai Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét köszöntötte Cseresnyés Péter polgármester a hivatalban. A délelõtt folyamán a nagykövet megtekintette városunkat, többek között a Deák teret és a Kiskastélyt.


Az Indiai Köztársaság nagykövete szeptember elején foglalta el budapesti állomáshelyét, és elsõ hivatalos útjainak egyike Nagykanizsára vezetett. Cseresnyés Péter elöljáróban felelevenítette a két ország közti kapcsolat létrejöttének körülményeit, melyet Sass Brunner Erzsébetnek és Brunner Erzsébetnek köszönhetünk. Hangsúlyozta, szeretné, ha ez a kötelék a jövõben is megmaradna. Városunk nagy tisztelettel tekint Indiára. Ezt követõen mutatta be a polgármester Kanizsát a múlt századtól napjainkig. Kihangsúlyozta erõsségeit, elõnyös földrajzi elhelyezkedést, majd említést tett a jelentõs számú, komoly szaktudással rendelkezõ, képezhetõ szakemberekrõl is.
– Sokat hallottam a városukról, ezért döntöttem úgy, ellátogatok Nagykanizsára. Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet neve nem csak Magyarországon cseng ismert névként, hanem Indiában is. Mind a ketten hozzájárultak a modern indiai mûvészet kialakulásához – reflektált Shri Malay Mishra az elmondottakra.
V.M.

További képek a galériában.



2013-09-13 12:21:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül