Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950408    








Honlapkeszites

Kitüntetettek köszöntése
A közelmúltban, Augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetésben részesült kanizsai polgárokat köszöntött irodájában Marton István polgármester. A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepségen fejezte ki köszönetét eddigi áldozatos munkájukért.

Mint ismeretes, Dr. Baranyi Enikõ a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült. Dr. Csizmadia Jánosné a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést kapta, Egri Gyula a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt katonai tagozatának kitüntetését vette át. Dr. Baranyi Enikõ többek között elmondta, a díj mögött több évtizedes komoly csapatmunka van. Ember és betegszeretõ családban, miliõben nõtt fel. Örül annak, hogy gyermekgyógyász lett. Véleménye szerint nemcsak gyógyító munkáról és gyógyszeradásról van szó, hanem sokkal többrõl, amikor valaki a család legnagyobb értékét, a beteg gyermekét átnyújtja nekik.

Dr. Csizmadia Jánosné szeptember 30-tól már nyugdíjas lesz, április vége óta nem dolgozik. Szeretett bíró lenni, de a végére egy kicsit elfáradt. Megváltozott a jogszabályi háttér, megváltoztak az emberek, megváltozott a bírósághoz való hozzáállásuk. Amíg dolgozott, lelkiismeretesen, teljes erõbedobással a tõle telhetõ legnagyobb igyekezettel végezte el a feladatait. Most mást fog ugyanígy csinálni. Kertészkedik, fát nevel, túrázik, és az unokákat neveli. Egri Gyula tûzoltóparancsnok úgy érzi, a kanizsai tûzoltóság az utolsó nyolc-tíz évben országos szinten is példaértékû változáson esett keresztül. Negyvennyolc fõvel bõvült a létszámuk, ami szintén példa nélküli országos szinten. Minõségi romlás a parancsnokság munkájában nem történt. Szeret tûzoltó lenni. A polgármester úr és a szakmai vezetés terjesztette fel a kitüntetésre, nagyon jól esett neki, hogy ilyen magas szinten is elismerik a tûzoltóság munkáját.
B.E.


2008-09-24 11:05:41


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül