Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949906    








Honlapkeszites

A Keleti városrész ünnepe a fel nem adásról szól
A Székely kertbe hív október 6-ra az új igazgatónõ, Dominikné Papp Edit

- A székely negyvenkilencesek fenyvesének tavalyi elültetése óta immár hagyomány, hogy iskolánk az október hatodikai megemlékezését a Székely kertben tartja. Nemcsak mártír miniszterelnökünknek és az aradi tizenhármaknak, de az 1848/49-es szabadságharc valamennyi, többségében névtelen hõsi halottjának - így a nyergestetõi csata székely harcosainak - emlékét is tanítványaink elé kívánjuk állítani. Hálásak vagyunk Cseresnyés Péter alpolgármesterünknek, hogy tavaly a gyerekekhez szólva az élõvilág példáján is bemutatta, csak az a közösség életképes, melynek többsége képes akár az önfeláldozásra is.

- Az idei október 6-án - szintén a Polgári Kanizsáért Alapítvánnyal együttmûködve - a városi ünnepségsorozat részeként, 14 órakor vonulunk a Hevesi Sándor Általános Iskolától a huszárokat követve a Székely kertbe.
- „Meg nem adta magát székely” – Kányádi Sándor verssorát hirdeti az emlékfenyves melletti kõ. Nem a gyász, hanem a kitartás, a makacs újra- és újrakezdés ünnepének fogjuk fel ezt a napot. Ezért hívjuk közös ünneplésre tanítványaink családjait éppúgy, mint Nagykanizsa, elsõsorban a Keleti városrész valamennyi lakóját.
P.J.


2008-09-29 09:06:31


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül