Ma 2025. 4 26.
Ervin, Klétusz napja van.
Látogatók száma : 57680121    








Honlapkeszites

Szakács és pincér szintvizsga a Thúryban

Szakács és pincér összehangolt szintvizsgát tartottak a Dr. Mezõ Ferenc – Thúry György Gimnázium és Szakképzõ Iskola Thúry Tagintézmény tanéttermében és tankonyhájában a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezésében. A szintvizsga reggel ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, ezt követõen álltak neki a munkáiknak a diákok.


Ahogy Rábavölgyi Attila, a Thúry tagintézmény vezetõje elmondta, a szintvizsgán az elõkészítõt követõen a két éves szakmai képzésben részt vevõ diákok adhattak számot tudásukról az új szakképzési törvény értelmében. A nyári záróvizsga elõtt a tizenkettedikes pincér tanulóknak a próbatétel elsõ felében húsz különleges éttermi eszköz közül kellett a vizsgabizottság által személyenként külön-külön kijelölt tíz darabot megnevezniük. Erre tíz perc állt rendelkezésükre. Ezt követõen az asztalokat két fõ részére a megadott háromfogásos menüsor vagy napi ajánlat alapján kellett megteríteniük, majd a vendégeket fogadták és a társaik által elkészített menüt, valamint az italokat szolgálták fel a bizottság értékelését követõen.


 

A diákokat külön vizsgálóbizottság értékelte. A pincérek bizottságának elnöke Dénes Elek volt, míg a szakácsoké Borda Attila, az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel Thermal Spa konyhafõnöke, aki a Thúry tagintézményben végzett.
A próbavizsgán 32 szakács és 17 pincér diák vett részt, akik megfelelt vagy nem felelt meg minõsítést kaptak. A nyári vizsgán hasonló megpróbáltatások várnak a tanulókra, továbbá írásbeli és szóbeli feladatrészeken kell helytállniuk.
V.M.

További képek a galériában.



2013-10-17 13:03:00


További hírek:


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül