Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950426    








Honlapkeszites

Új polgármestert és képviselõket választottak a Zala megyei Türjén

Nagy Ferenc Lászlót választották meg polgármesternek vasárnap a Zala megyei Türjén, ahol az önfeloszlatás miatt megtartott idõközi választáson részben kicserélõdtek a képviselõtestület tagjai is.


Takács Lászlóné jegyzõ az MTI-nek elmondta: a település 1399 szavazópolgára közül 769-en vettek részt a voksoláson, vagyis csaknem 55 százalékos volt a részvételi arány. A polgármesterre és a képviselõjelöltekre két szavazókörben leadott szavazatok közül 11 érvénytelen volt, a polgármesterre leadható szavazólapok közül egy pedig hiányzott az urnából.
A két független polgármesterjelölt közül Nagy Ferenc Lászlóra 398 voksot, míg kihívójára, az eddigi polgármesterre, Mlinárik Lászlóra 358 szavazatot adtak le a választók.
A képviselõtestület hat helyére 14 független jelölt pályázott, köztük az eddigi képviselõk közül öten. A szavazás eredményeképpen hármat újraválasztottak, hárman pedig újonnan kerültek be a testületbe - ismertette a jegyzõ.
Türjén az idõközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselõ-testület tagjai szeptemberben minõsített többséggel az önfeloszlatás mellett döntöttek, miután régóta nem tudtak együttmûködni egymással.

MTI - Kanizsa



2013-11-19 04:04:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül