Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950260    








Honlapkeszites

Kanizsai Kulturális Központ: új pályázatot írtak ki

A mai közgyûlésen több intézmény magasabb vezetõi tisztségének betöltésérõl is tárgyalt a képviselõtestület. Így a Kanizsai Kulturális Központ igazgatói „székérõl” is döntöttek.


A posztot december végéig Farkas Tibor tölti be, akinek öt évre szóló megbízatása azonban december 31-én lejár. Ezért a közgyûlés már korábban pályázatot írt ki a KKK magasabb vezetõi pozíciójára. A megadott határideig mindössze egy pályázat érkezett, mégpedig Farkas Tibortól, a jelenlegi igazgatótól. Akinek pályázatát – még a közgyûlés elõtt – egy szakmai elõkészítõ bizottság is véleményezte. A leírtak szerint Farkas Tibor a pályázat benyújtásakor két, szükséges dokumentumot nem csatolt anyagához, mégpedig a közmûvelõdési intézmény-vezetõi, 90 órás tanfolyam elvégzésérõl és az 5 éves szakmai gyakorlatáról szóló igazolást. Azonban egy, október 25-én életbe lépett törvénymódosításnak köszönhetõen a felsõfokú tanfolyam teljesítésére két év áll rendelkezésére a közmûvelõdési intézmények vezetõinek megbízatásuktól számítva, bár Farkas Tibor azt mondta a bizottságnak, hogy a tanfolyamot elvégezte, ám az errõl szóló igazolás költözéskor elveszett. A „problémát” nem is ez jelentette, mármint ami miatt érvénytelennek nyilvánította – immár a közgyûlés – Farkas Tibor pályázatát, hanem az, hogy szakmai gyakorlatát nem igazolta, illetõleg nem csatolta pályázati anyagához.
Éppen ezért új pályázatot írt ki a testület. Január 30-ig lehet pályázni a posztra a már ismert helyeken – például város honlapján vagy lapunkban – közétett pályázati feltételeknek eleget téve. Azonban január elsejétõl a KKK igazgatói széke nem maradhat „gazdátlan”, így a városatyák a határozati javaslatnak azt a részét támogatták, miszerint – a pályázat lezárultáig, de legkésõbb június 30-ig - Kovácsné Mikola Mária, a HSMK jelenlegi intézményegység-vezetõje lássa el a magasabb vezetõi feladatokat.

Sz. Zs.



2013-11-28 17:11:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül