Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950397    








Honlapkeszites

A lakótelepeken élõ családokat segítik

A KULCS Egyesület egy sikeres pályázat jóvoltából ezer, lakótelepen élõ családot szeretne összetartó közösségé kovácsolni, mégpedig különbözõ programok, rendezvények és szolgáltatások révén.


A helyi, értelmiségi fiatalokból álló KULCS Egyesület neve sokak számára ismerõsen csenghet, ugyanis a szervezet már több ízben hallatott magáról társadalmi eseményekben való aktív szervezõmunkája, vagy akár a kórház kis betegeinek tavaly átadott karácsonyi ajándékok kapcsán.
Az egyesület aktív tevékenysége az elkövetkezendõ 14 hónap során minden bizonnyal még intenzívebb lesz, ugyanis a közelmúltban 28 millió Forintot nyertek egy, civil szervezetek számára kiírt projekten. A „Miénk itt a tér- Lakóközösségi programok kezdeményezésének támogatása Nagykanizsán” elnevezésû pályázat lehetõséget biztosít 14 rendezvény, 14 fórum és 70 klubfoglalkozás megtartására, valamint egy úgynevezett Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda (LISZI) kialakítására, illetve a dr. Mezõ Ferenc téren egy öt elembõl álló felnõtt játszótér megépítésére is – mondta az egyesület elnöke, Lehota M. János a pénteki sajtótájékoztatón. Hozzátéve, a programok városunk önkormányzatával szoros együttmûködésben valósulnak meg.
- A már említett iroda, a LISZI az egykori Leánykollégium épületében, a Petõfi utca 5. szám alatt várja heti 5 napon át a lakótelepen élõ embereket. Sok más mellett több, mindennapi életet érintõ-segítõ klubfoglalkozásokkal. Emellett pedig e helyszínen gyûjtjük össze, valamint rendszerezzük a mások által önzetlenül felajánlott szolgáltatásokat is – legyen az akár egy grátisz órakorrepetálás – amelyet igénybe is vehetnek mindazok, akiknek erre önerõbõl nem telne.
A kialakítandó felnõtt játszótérrel pedig – ahol erõ-, kondi - és fitness gépeket helyeznek majd el – szintén a társadalmi kohézió megszilárdulását szorgalmazná a KULCS Egyesület, akiknek munkáját Cseresnyés Péter is méltatta a sajtótájékoztatón.
- Habár nehezen alakulnak ki közösségek a lakótelepeken, az egyesület – a pályázat jóvoltából is – közelebb hozza egymáshoz az embereket.

Akár több generációt is, mint a sajtótájékoztatót követõ eseményen, ahol az Egyesített Szociális Intézmény Teleki utcai Idõsek Otthonának lakóit lepték meg – városunk polgármesterével karöltve – nagyértékû karácsonyi ajándékokkal. Kávéfõzõvel, hajszárítókkal és fényképezõgéppel, s természetesen karácsony révén nem maradhatott el a feldíszített fenyõfa sem.

A hangulatot pedig a Hevesi Iskola kisdiákjainak betlehemes mûsora tette még meghittebbé.

Sz.Zs.

 



2013-12-21 18:09:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül