Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950534    








Honlapkeszites

Parkolási gondok a vásárcsarnok környékén

A vásárcsarnok környéki áldatlan állapotokra hívta fel a figyelmet közgyûlési interpellációjában Dr. Csákai Iván önkormányzati képviselõ, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke.

Nemcsak vasárnap a bolhapiac idején, hanem hétköznap is sok gondot okoznak a környékbelieknek a szabálytalanul parkoló gépjármûvek. Megállnak a parkolást tiltó táblánál, a kapubejárónál, és följárnak a járdára. Az ott lakók nem tudnak bejárni autóikkal az udvarba és kijárni sem tudnak onnan. Mi lesz akkor, ha valaki rosszul lesz, hogyan viszik be a kórházba? – kérdezte intézkedést sürgetve Cseresnyés Péter polgármestertõl a városatya. Megjegyezve azt is, hogy a kihívott rendõrjárõr tájékoztatása szerint, a tilosban parkoló autót csak akkor szállíthatják el, ha a vezetõje jelen van.


Válaszában Cseresnyés Péter kiemelte: a rendõrségrõl, valamint a közterület-felügyeletrõl szóló törvények megteremtik mind a rendõrség, mind a közterület-felügyelet számára a szabálytalanul elhelyezett gépjármûvek elszállításának lehetõségét. Ennek elõfeltétele azonban a közgyûlés szabálytalanul elhelyezett gépjármûvek elszállításának szabályairól szóló rendelete. Jelenleg csak a rendszám nélküli, üzemképtelen és roncs gépjármûvek elszállítására vonatkozóan alkotott jogszabály van érvényben január közepéig.
A KRESZ szabályainak megsértése esetén a gépjármû elszállítható, amennyiben a közgyûlés erre vonatkozóan rendeletet alkot és pályázat útján, a jogszabályban elõírt feltételeknek megfelelõ közremûködõ jelentkezik a feladat ellátására. A polgármester még tájékoztatta Dr. Csákai Ivánt arról is, hogy a közterület-felügyelet januárban fokozottan ellenõrzi a bolhapiac ideje alatt a problémás területet. A felügyelõk a szabálysértést elkövetõ gépjármûvezetõ jelenlétében és távollétében is szabhatnak ki helyszíni bírságot.

B.E.
 



2014-01-16 08:36:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül