Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949759    








Honlapkeszites

Tavasszal fejezik be a Nagy-Magyarország Emlékmû helyreállítását

A Nagy-Magyarország Emlékmû környezetének állapotára hívta fel a figyelmet közgyûlési interpellációjában Balogh László önkormányzati képviselõ, az OKISB elnöke.


Arra kérte a városvezetést, a belváros-rekonstrukció II. üteme kapcsán gondoljanak ennek a rendbetételére is. Indoklásként kiemelte: a kanizsaikumként említett szobor környezete nem eléggé rendezett, a betonlapjai szétesnek.
Válaszában Cseresnyés Péter polgármester arra emlékeztette a városatyát, hogy a Nagy¬-Magyarország Emlékmû környezetében a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. az elmúlt években több alkalommal végeztetett térburkolat javítási, helyreállítási munkákat. Az emlékmû nyugati oldalán lévõ kõlapos terület és a lépcsõk elemeit legutóbb novemberben javították, jelenleg valamennyi térburkoló elem a helyén van. Sajnos a talapzatánál bizonyos beázás-lefagyásos kár keletkezett, melynek hatására két faragott címerpajzs kimozdult a helyérõl. A közvetlen balesetveszélyt ékeléssel ideiglenesen elhárították, azonban a végleges helyreállításra csak a fagymentes, tavaszi hónapokban kerülhet sor.
A polgármester az elmondottakhoz még hozzátette: a belváros-rekonstrukcó második ütemének Eötvös téri munkálatai az emlékmû közvetlen környezetét nem érintik. A közterületeket fenntartó zrt. a jelentõs gyalogosforgalommal terhelt területet rendszeresen figyelemmel kíséri, és a szükséges javítási munkákat elvégzi.

B.E.
 



2014-01-31 13:20:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül