Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950126    








Honlapkeszites

Térfigyelõ kamerarendszer bõvítésérõl

A térfigyelõ kamerarendszer hathatós bõvítésének lehetõségérõl kérdezett közgyûlési interpellációjában Gábris Jácint önkormányzati képviselõ. Arról is kért tájékoztatást a városatya, hogy jelenleg hol mûködnek kamerák a városban, illetve a peremterületen.

A képviselõ felvetésére az alábbi tájékoztatást adta Cseresnyés Péter polgármester:
A város közigazgatási területén a lakosság biztonságérzetének növelése, illetve a vagyon és közrend elleni bûncselekmények hatékonyabb megelõzése, felderítése érdekében az alábbi helyszíneket jelölte ki a közgyûlés a rendõrkapitányság javaslatára: vásárcsarnok parkolója, Dózsa György út - Magyar utca sarok, Dózsa György út 73-75. elõtti rész, Hevesi út - Rózsa utca keresztezõdése, Hevesi út - Szandra sor elõtti rész, Keleti városrész - buszpályaudvar, Rózsa utca - Kazanlak krt. sarok, Rózsa utca - Thúry tér, Kaposvári út, Szõlõskert vendéglõ elõtti terület, Erzsébet tér - Rozgonyi utca sarok, Eötvös tér, Tripammer utca (Sétakert), Szepetneki utca (Szepetnek felõli vége), Alkotmány utca - Herkules utca, sarok.


Jelenleg 17 kamera mûködik, többségében a belváros közterületein: Erzsébet tér déli és keleti oldala, Rozgonyi és Magyar utca keresztezõdés, Erzsébet tér - Bolyai Általános Iskola sarok, Buszpályaudvar (4 db), Sabján Gyula és Vásár utca keresztezõdése, Kalmár utca és a vásárcsarnok északi és déli oldala, Rozgonyi utca és a Sugár út sarok (Batthyány Lajos Gimnázium), Sugár út – Deák tér sarok, Eötvös tér, Dózsa György út 73-75. és Erzsébet tér - polgármesteri hivatal (tetõ).
A térfigyelõ kamerarendszert a Nagykanizsai Rendõrkapitányság üzemelteti, a központi szerver, és a megfigyelést szolgáló monitorok a kapitányság ügyeletén találhatóak. Az önkormányzat az üzemeltetési feladatok ellátása és költségeinek biztosítása érdekében együttmûködési megállapodást kötött a Zala Megyei Rendõr-fõkapitánysággal. Az együttmûködõ felek figyelemmel kísérik a pályázati lehetõségeket a kamerarendszer további kiépítésének és mûködési költségeinek biztosításához.
A polgármester továbbá arról is tájékoztatta a képviselõt, hogy a város 2014. évi költségvetési tervezetében 5 millió forintot különítettek el a kamerák üzemeltetési költségére és 3 millió forintot a rendszer karbantartásának és a bérleti díj költségeinek finanszírozására. A közterületi térfigyelõ kamerarendszer bõvítéséhez további 5 millió forint szerepel a költségvetésben.

B.E.



2014-03-18 07:56:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül