Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950200    








Honlapkeszites

Népszerû a Kanizsa Kártya, bõvül az elfogadóhelyek köre

A Kanizsa Kártya programmal kapcsolatban kért tájékoztatást közgyûlési interpellációjában Gábris Jácint önkormányzati képviselõ. Arra volt kíváncsi, mennyibe került ez idáig a városnak, hány darab fogyott el, mennyi újrahitelesítés történt, bõvült-e az elfogadóhelyek száma és a kedvezmények mértéke, valamint sikerült-e kedvezõbb megegyezést kötni a cégekkel.


Válaszában Cseresnyés Péter polgármester utalt arra, hogy a 2010. március 1-jétõl bevezetett Kanizsa Kártya koordinátori, értékesítõi feladatait a Tourinform Iroda végzi. A forgalmán és a bevételén jelentõsen segített az az önkormányzati döntés, amely szerint a város intézményeinek és gazdasági társaságainak alkalmazásában álló közalkalmazottak, valamint a kórház dolgozói a cafetéria juttatás helyett Kanizsa Kártyát kapnak. Jelenleg 4427 darab kártya van forgalomban. Ebben az évben június 16-ig 116 új kártyát igényeltek, és 684 darabot érvényesítettek, melyekbõl 417 volt közalkalmazotti, 267 pedig egyéb „fizetõs”. 2013-ban 449 új kártyát igényeltek, míg 1422 darabot újból érvényesítettek.
A kártya érvényességi ideje – nem naptári évben van meghatározva – az igényléstõl számított egy év, így folyamatosan történik az aktualizálásuk. Az elfogadóhelyek köre is állandóan bõvül, jelenleg 78 elfogadóhelyen részesülhetnek különbözõ mértékû kedvezményekben a kártyatulajdonosok. Emellett foglalkoznak újabb vállalkozások bevonásával is, de a korábban csatlakozott elfogadóhelyek által nyújtott engedmény mértékében nem történt változás. A legnépszerûbbek közé tartoznak továbbra is az önkormányzati intézmények, a Kanizsai Kulturális Központ, a Kanizsa Uszoda és a Zala Volán Zrt. Ezen intézményeknek a kedvezmény nyújtásából adódó bevételkiesés miatt az önkormányzat kompenzációt fizet.

B.E.



2014-07-06 10:02:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül