Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949907    








Honlapkeszites

Orbán Viktor Petõfirõl
Orbán Viktor Petõfirõl szóló üzenetét hallgathatják meg mindazok, akik az új év elsõ napján 17 órakor részt vesznek a Nagykanizsai Polgári Egyesület Deák téri ünnepségén – tudtuk meg Kóré Péter elnöktõl, aki ez alkalommal alapvetõ polgári szabadságjogainkról is szót ejtett.
 
"Nem értek egyet önnel, uram, de kész vagyok meghalni azért, hogy szabadon elmondhassa véleményét!" Ezt a – Voltaire-nek tulajdonított – mondatot ajánljuk mindazok figyelmébe, akik azt hitték, csökkenthetik egyesületünk rendezvényeinek látogatottságát, ha plakátjaink leszaggatásával vagy bármely más módon a véleménynyilvánítás, az információ szabadságát korlátozni próbálják. Emlékezetes, szégyenletes módon egy éve éppen Petõfi képét rongálta meg a politikai vandalizmus.

Különösen idõszerû ez a figyelmeztetés most, fele idõben a szabad sajtó legyõzhetetlenségérõl is szóló, jól sikerült célpontos közönségtalálkozó és a január 1-jei, 17 órai Petõfi ünnep között. Immár hetedszer találkozunk a Deák téri, az idén megtisztított szobornál. Ide várjuk mindazokat, akik egy szál gyertyát vagy mécsest hoznak a születésnapra.
Egyesületünk vezetése ezúton szólítja fel azokat a politikai erõket, melyek szimpatizánsaiknak vallhatják az említett vandálokat, hogy ne csak szavakkal határolódjanak el! Parancsolják vissza õket, és mindent tegyenek meg azért, hogy ne ismétlõdhessen meg az egész városunkra szégyent hozó rombolás. Mi változatlanul az építkezés pártján állunk, ezt kívánjuk egész városunknak is – fejezte be a Nagykanizsai Polgári Egyesület elnöke.
P.J.


2008-12-18 13:18:55


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül