Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950319    








Honlapkeszites

Nagyobb helyet kap a bolhapiac: ezáltal több árusítónak jut hely

… Akik a megszokottnál fele annyi helypénzért, valamint helybiztosítási díjért piacozhatnak vasárnaponként a Vásárcsarnok tõszomszédságában található (azon) területen, ahol télen fenyõfaárusokkal, az év többi napján pedig parkoló autókkal lehet találkozni.

Minderrõl a vásárokra és piacokra vonatkozó önkormányzati rendelet módosítása kapcsán tárgyalt szerdai soron kívüli ülésen a képviselõtestület. Az említett helybõvítésére azért volt szükség, mert az önkormányzati rendezésû vásárok és piacok fenntartója, a Via Kanizsa Városüzemeltetõ Nonprofit Zrt. jelezte, hogy a közelmúltban megnövekedett az igény a vasárnapi iparcikk és használtcikk vásár – közismertebb nevén bolhapiac – elárusítóhelyei iránt.


Korábban még „elégnek” bizonyult – a „kereskedni akarók számára” - a Vásárcsarnok nyugati részén lévõ terület, mára azonban mindezt kinõtték. Így vetõdött fel az, hogy a bolhapiaci helyhasználók igényeinek kielégítésére vásári területként kellene hasznosítani az önkormányzat tulajdonában lévõ területet, amely a jelenlegi vásárterülettel délrõl közvetlenül határos. E helyszín azonban nem aszfaltozott, hanem mészkõzúzalékkal, vegyesmészkõvel fedett – így ezt az állapotot figyelembe véve- mérsékelt, azaz 50 %-al kevesebb díjat kell fizetniük azoknak az árusoknak, akik oda pakolják portékáikat.

Kanizsa



2014-08-07 08:33:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül