Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950512    








Honlapkeszites

Büki Pálné köszöntése: „Mértékben és értékben példa”

A Nagykanizsai Városvédõ Egyesület elnöksége 75. születésnapja alkalmából köszöntötte Büki Pálné Erzsi nénit a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban. A nyugalmazott pedagógust, igazgatót, a város életének kiemelkedõ egyéniségét Papp Ferenc alelnök méltatta.


– Büki Pálné, Erzsike városunk közéletének egyik legaktívabb személyisége. A szûkebb és tágabb közösségünk meghatározó formálója, a helyi társadalom sokunk által elismert, népszerû Büki Erzsije – mondta az alelnök.
Ezt követõen ismertette Erzsi néni életútját. A pécsi tanárképzõ fõiskolán szerzett magyar-történelem szakos diplomát követõen Nagybakónakon, majd Nagyrécsén tanított. Nagykanizsára 1966-ban került, a Hunyadi János Általános Iskolában tanított. Sok kanizsai elmondhatja magáról, hogy a tanítványa volt Büki Pálnénak, köztük elismert pedagógus, népszerû városi televíziós, kiváló kórházi fõorvos.
Öt évig volt a Fabik Károly Úttörõház vezetõje, majd visszakerült a Hunyadiba igazgatóként. 1985 – 1995-ig pedig az iskola könyvtáros tanára lett. – Felkészült, jó vezetõnek, szervezõnek ismertelek meg ebben a két évtizedben. A kollégák és a szülõk tiszteltek és elismertek tanári és vezetõi munkádért. Több oktatási kitüntetést is kaptál – hangsúlyozta Papp Ferenc.
Nyugdíjba vonulása után sem maradt tétlen. A Kanizsa Hetilap külsõs újságírója volt 12 évig, majd a Kanizsa TV-nél dolgozott 5 évig. 12 évvel ezelõtt kezdeményezte a Hölgyklub létrehozását, azóta ez a közösség városunk egyik legnívósabb civil szervezete lett. Szintén 12 évvel ezelõtt a frissen megalakult Idõsügyi Tanács társelnöke lett.
– Ezt a munkádat is lelkiismerettel, a közösség iránti elkötelezettséggel végezted három cikluson keresztül. Ma egyik alelnöke vagy az Idõsügyi Tanácsnak. Sokoldalúságodat mutatja, hogy több helyi kiadvány megírásában, illetve szerkesztésében vettél részt. Igazi közösségi ember vagy, mindig megtalálod azokat a partnereket, akikkel a közjó érdekében együtt tudsz dolgozni. Szavaid szerint a kitüntetések közül legbüszkébb vagy a Zala Megye Oktatásáért és a Nagykanizsa Városáért elismerésekre – mondta az alelnök.
A helyi civil szervezetek közössége is méltányolta ötletgazdag, lelkiismeretes társadalmi feladatvállalását. Megkapta Az év kreatív embere és Az év civil embere kitüntetéseket. Ezt követõen köszönte meg az alelnök az elnökség nevében a több évtizede végzett kiváló munkáját, mely mértékben és értékben példa lehet ma is mindenkinek.
– Szeretettel gratulálok – elnökünk Cserti Tibor nevében is – születésnapod alkalmából. További lelkes munkát, jó erõt, hosszan tartó egészséget kívánok – mondta Papp Ferenc.
Erzsi néni köszönõ szavaiban elmondta, mindig, minden munkát maga vállalt és szeretettel végezte. Nem volt olyan év, hogy valamilyen közösségi munkában ne vett volna önzetlenül részt. Ehhez kellett férje szeretettel teli támogatása, kreativitás, egészség és a jó családi körülmény. Hangsúlyozta, mindig a legnehezebb feladatokat vállalta, mert ezek által fejlõdhetett, tanulhatott.

V.M.



2014-08-21 13:35:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül