Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949719    








Honlapkeszites

Kezdetét vette a Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál

A délutáni megnyitót követõen kezdetét vette a Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál. A tizenegyedik alkalommal megszervezett rendezvény kicsiknek és nagyoknak egyaránt színes gasztronómiai, kulturális és sport programokat kínál két napon át az Erzsébet téren és a Fõ úton egyaránt.


A Kulturális Központ, a Thúry György Múzeum, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület és az önkormányzat közös rendezvényét, melyre a testvérvárosainkból is érkezett delegáció, Cseresnyés Péter polgármester nyitotta meg.
– A cél az, hogy kikapcsolódjunk és az aratás befejeztével egy összegzést is tudjunk készíteni arról, hogy mi történt ebben az évben, majd az elvégzett munka eredményeképpen egyet ünneplünk és készülünk a következõ idõszakra – kezdte köszöntõjét a polgármester. Ezt követõen arra tért ki, hogy õsszel egy négyéves ciklus is lezárul. Reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy az önkormányzati választásokon jó döntés születik majd. Olyan döntés, hogy a város folytathassa a fejlõdés útját, melyen az elmúlt években haladt.
– Azt kívánom, hogy érezzék jól magukat, hogy érezzék a törõdést, és a kétnapos felhõtlen, boldog ünneplés után folytathassuk a munkát annak érdekében, hogy a város a továbbiakban is meg tudja tartani azt a fejlõdési irányt, amit az elmúlt idõszakban kitûzött maga elé. Ezzel kívánok nagyon jó szórakozást, és kívánom azt, hogy ez esõ nélkül teljen el – zárta beszédét Cseresnyés Péter.
A köszöntõt követõen Csáktornya, Kapronca, Kaposvár és Nagykanizsa mûvészeti együttesei léptek a színpadra a 4 Torony projekt keretében. Ezt követõen a Tüttõ János Nótaklub mûsora következik, majd az elsõ nap záró koncertjeit az Ivan and The Parazol és Caramel adja.
Szombaton a programok a hagyományos ünnepi felvonulással kezdõdnek 10 órakor. A színpadon pedig a helyi mûvészeti csoportok produkcióit lehet megtekinteni. A 11 órakor kezdõdõ fõzõverseny eredményhirdetésére 16 órakor kerül majd sor. A gyermekprogramok a Kiskastély udvarán lesznek megtartva, ahol egy színpadot is felállítanak. A Hooligans koncertjét követõen zárásként az idõjárás miatt elmaradt 20-ai tûzijátékot is megnézhetik az érdeklõdõk. A kísérõ programok között pedig csúszda, ugrálóvár, népi körhinta, tûzoltó bemutató és a belvárosi kerékpárverseny szerepel.

V.M.



2014-09-12 14:27:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül