Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949704    








Honlapkeszites

Tenisz helyett vízilabda

Egy komolyabb esõzés után a városból Kiskanizsa felé ömlõ csapadékvíz a szennyvízzel együtt elárasztja a vasúti átjárónál lévõ teniszpályát, s nem egy alkalommal visszaömlött már a Kögáz Sportegyesület ott található klubépületébe is, jelentõs károkat okozva – a problémát Takács Zoltán tárta a képviselõk elé a Városüzemeltetési Bizottság egyik korábbi ülésén. Takács Zoltán azt mondja, tûrhetetlen az ott kialakult állapot, mert miközben sporttársaival együtt sportolni jár oda, kénytelenek szembesülni a szennyvíz visszaömlése miatt keletkezõ erõs bûzzel – szerinte fertõzésveszélynek is ki vannak téve azok, akik az egészséges életmód érdekében sportolni mennek a vasúti töltés mellett lévõ sportkomplexumba.


Takács Zoltán elõször úgy vélte, a problémát a Dél-Zalai Víz és Csatornamû Zrt. tudná kezelni, ám mint kiderült, ez nem így van. Kassai Zoltán vezérigazgató kérdésünkre elmondta, hogy a térség szennyvíz- és csapadékelvezetését a vasúti töltés Kiskanizsa felõli oldalán található Dencsár-árok végzi, amit azonban vastagon benõtt a gaz, s a takarítás hiányában eliszaposodott. Természetesen nem képes így betölteni a funkcióját, ezért aztán, ha sok esõ esik, hamar feltelik, s visszaduzzaszt. A Dencsár-árok azonban önkormányzati tulajdon.

A Via Kanizsa Kht. munkatársa, Balogh Miklós azt mondta: utoljára három-négy évvel ezelõtt takarították ki az árkot, ami azonban már akkor sem volt olcsó mulatság, most pedig mintegy négy-öt millió forintra rúgnának a munkálatok, ennyi pénzt azonban ebben az évben biztosan nem tudnak elkülöníteni e feladatra. A szakember reményei szerint a jövõ évben azonban sort kerítenek az árok kitisztítására.

Balogh Miklós azt is megjegyezte, az árok azt követõen is gyorsan feltelik majd, hiszen a szennyvízzel együtt minden olyan dolog
itt landol, amit a háztartások vécéin le bírnak húzni a lakók. Így viszont nem csoda, ha gyorsan eldugul.

Horváth Attila



2007-09-28 10:01:30


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül