Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950367    








Honlapkeszites

A paliniak nem adják fel

Kitartóak a paliniak, nem adják fel egykönnyen, Teleki László szocialista országgyûlési képviselõ segítségével juttatják el Kóka János gazdasági miniszterhez az autópálya közelében élõk aláírásait, amellyel azt akarják elérni, hogy az eredeti terveknek megfelelõen épüljön zajvédõ fal a sztrádaszakasz mellett.
– Augusztus végén aláírásgyûjtésbe kezdtünk, ugyanis nem sikerült elérni áttörést a zajvédõ fal megépítése ügyében – mondta lapunknak Bicsák Miklós önkormányzati képviselõ. – Miközben az elsõ tervekben szerepelt a zajvédõ fal, az a megvalósítás során mégsem épült meg, ami nagy felháborodást keltett a közelben élõk közt. Leginkább az Inkey utcában lakó tizenkét családot érinti hátrányosan ez, hiszen õk csak két-háromszáz méterre vannak az autópályától, s ha a Nagykanizsa-Balatonkeresztúr közötti szakasz is megépül, és valóban megindul a nagy forgalom, akkor kellemetlen zaj- és porhatások érhetik az érintett lakókat.


 Leértékelõdnek az ingatlanok, megszûnik a lakók nyugalma, holott korábban pont emiatt vásároltak telket Palin ezen területén. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztési Zrt. a közelmúltban kihelyezte ugyan a zajszintet mérõ állomásokat, ám úgy gondoljuk, most éppen egy olyan idõszakban folyik a mérés, amikor még nem jelenik meg jelentõs forgalom a szakaszon. Fõleg, hogy a kamionok továbbra is bejönnek a városba, ugyanis Balatonkeresztúr és a horvát határ között nincs a sztrádán benzinkút, ezért inkább Nagykanizsán tankolnak. Emiatt pedig a Garay utcában élõk is jogosan panaszkodnak.

Bicsák Miklós hozzátette, a szintén Palinban lakó Teleki László szocialista országgyûlési képviselõ továbbítja az összegyûjtött aláírásokat és az öt-hatszáz méternyi, körülbelül húsz-huszonötmillió forintba kerülõ zajvédõ fal megépítését követelõ levelet Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterhez.

Béni Gyöngyi, a NIF Zrt. szóvivõje kérdésünkre elmondta, a mérések elsõ eredményei majd csak október elején állnak a szakemberek rendelkezésére, addig érdemben nem tudnak nyilatkozni.

Bene Csaba önkormányzati képviselõje megerõsítette: a kamionok valóban bejönnek a városba tankolni, s emiatt is erõsödõ tiltakozás van kialakulóban a Garay utcai lakók között.

Bicsák Miklós még hozzátette, amennyiben nem épül meg a zajvédõ fal, végsõ esetben –hogy nyomatékot adjanak tiltakozásuknak- hajlandóak lesznek a sztrádát is eltorlaszolni.

H.A.



2007-09-28 10:08:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül