Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950304    








Honlapkeszites

Megyei díjazottak köszöntése
A megyei önkormányzat nagykanizsai díjazottjait köszöntötte hivatali irodájában Marton István polgármester.

A Zala Megyei Önkormányzat január 30-án tartotta ünnepi ülését Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban. Zala Megye Napján közel harminc zalai polgár részesült kitüntetésben. E napon a megyei önkormányzat kifejezi elismerését azon emberek iránt, akik életútjukkal, munkásságukkal, nem lankadó szorgalmukkal segítik szûkebb közösségüket, településeiket, a rájuk bízott emberek életét.

Zala Megye Közigazgatásáért Díjban Szmodics Józsefné köztisztviselõ részesült. Az elismerést a köz szolgálatában végzett színvonalas és lelkiismeretes munkájáért kapta.
Szmodics Józsefné 1978-ban szerzett diplomát a Pécsi Tanárképzõ Fõiskola matematika-pedagógia szakán, ezt követõen a Zala Megyei Gyermek- és Ifjúságvédõ Intézetben nevelõtanárként, majd otthonvezetõként, késõbb nevelõszülõi felügyelõként tevékenykedett. 1984-tõl a Zemplén Gyõzõ Általános Iskolában dolgozott, munkája elismeréseként a tantestület javaslatára 1990-ben Miniszteri Dicséretben részesült. 1991-tõl a Zemplén Gyõzõ Általános Iskola igazgatóhelyettese, 1996-tól igazgatója. 2000. február 1-tõl a Polgármesteri Hivatal Mûvelõdési és Sport Osztályának irodavezetõje, majd 2006-2008-ig osztályvezetõ. Munkájában rendkívül alapos és körültekintõ, az ügyfelekkel való kapcsolata toleráns, emberi és korrekt.
A Zöld Zaláért Díjat Csöndör Elek egyéni gazdálkodó vette át a zalai környezet állapotának és értékeinek megóvásában, a környezettudatos, terápia jellegû táborok létrehozásában és mûködtetésében kifejtett tevékenységéért.
Csöndör Elek középiskolai tanulmányait az esztergomi ferences gimnáziumban végezte. Miután hazakerült Nagykanizsára, Erzsébettelepen létrehozta a Ferences Ifjúsági Tanyát. A szentferenci lelkületnek megfelelõen a környezet állapotának és értékeinek megóvása központi kérdés volt számára. A környezettudatos életmódra nevelés eszköze az általa fenntartott Tanya, ahol ifjúsági csoportok egymást váltva ismerkednek a természetközeli életmóddal. Kiemelt fontosságúak a terápia jellegû táborok, ahol a lovaglás jótékony hatását felhasználva segítik az autista, vagy különbözõ fogyatékossággal élõ gyermekek és fiatalok fejlõdését, gyógyulását. Assziszi Szent Ferenc nyomdokain jár, Isten teremtett világát – és benne az embert – féltõ gonddal óvó környettudatos tevékenységet végez.
B.Zs.

2009-02-20 08:27:22


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül