Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950261    








Honlapkeszites

A siker záloga az összefogás
Liszt Ferenc zeneszerzõ Magyar Rapszódia címû mûvének részletével vette kezdetét a Rozgonyi Polgári Egylet évi rendes közgyûlése a Medgyaszay Ház színháztermében. A meghívott vendégeket, közöttük Marton István polgármestert, Rózsás János és Takács János díszpolgárokat, Boa Sándort, az Idõsügyi Tanács társelnökét és Balogh Lászlót, az OKISB elnökét Miha Tamásné, az egylet elnöke köszöntötte, majd Kovács László, a közgyûlés levezetõ elnöke ismertette a napirendi pontokat.

Elnöki beszámolójában Miha Tamásné kiemelte: Az elmúlt év sikereit nagyban segítette a pályázatok által kapott anyagi támogatás, s így közhasznú, közmûvelõdési és karitatív tevékenységet tudott megvalósítani az egylet. Bemutatta azt az 1892-ben íródott alapszabályt, melyet az 1836-ban létesült egylet tagjai állítottak össze. Ez iránytû volt a számukra, hisz 60 év kényszerû szünet után a 2004-ben újjáalakult egylet az elõdök nyomdokain szeretne továbbhaladni.

A közgyûlés kedves színfoltja volt egy 1938-ban megjelent Zalai Közlöny cikkének ismertetése, melyben a jelenlévõk halhattak egy rendkívüli közgyûlésrõl, mely Knortzer Györgyöt ünnepelte 50 év eredményes elnöki tevékenységéért György nap elõestéjén a Polgári Egylet Sugár út 3. szám alatti székházában.
A 2009-es feladatok sikereinek zálogát az összefogásban látja az elnök. A város polgárainak, civil szervezeteinek szoros együttmûködése szükséges ahhoz – hangsúlyozta, hogy nyelvünk, kultúránk, hagyományaink tovább éljenek és valós történelmünket ismerjék az utánunk jövõ nemzedékek is. Ez után számoltak be a tisztségviselõk és a klubvezetõk az elmúlt év gazdag programjairól. A titkos szavazás eredményének ismertetése után ismét a jelenlegi felállásban folytathatja munkáját a Rozgonyi Polgári Egylet. Elnök: Miha Tamásné. Elnökhelyettes: Udvardi Gézáné és Tamás Lászlóné. Titkár: Tálosi Péter. A közgyûlés végén a hozzászólók, a megjelent szimpatizánsok és az egylet tagjai koccintással gratuláltak az új vezetõségnek.

B.E.


2009-02-23 09:56:18


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül