Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949655    








Honlapkeszites

Településrészi önkormányzati ülések
Nagykanizsa MJV csütörtöki önkormányzati ülését megelõzõen tartották a településrészek saját ülésüket.

Bajcsán – minõsített többség megjelenésének hiányában – egyszerû beszélgetésbe torkollott az ülés, ahol a határozatképtelenség ellenére fontos dolgokról esett szó. Polai József, a Bajcsai Településrész Önkormányzatának elnöke ismertette a jelenlévõkkel, hogy mit tartalmaz Nagykanizsa MJV 2009. évi költségvetése rájuk nézve. A városrészben régóta áhított sportöltözõ két ütemben készül majd el, s buszváró felújítása is szerepel a tervek között.

Március 6-án 18 órakor lakossági fórum keretein belül szó lesz közútfelújításról és a vízelvezetõ árkok rendbetételérõl is. A meghívott vendégek: Marton István polgármester, Tárnok Ferenc, a Városfejlesztési Osztály vezetõje, Gáspár András, a Via Kanizsa Kht. vezérigazgatója és Imre Béla, a Magyar Közút Kht. kanizsai üzemmérnökségének vezetõje.

A Kiskanizsai Településrész Önkormányzata, vezetõjével, Tóth Nándorral minden napirendi pontot megtárgyalt. Nagykanizsa MJV 2009. évi költségvetését a tagok megvitatták, elfogadásra alkalmasnak találták – azzal a kitétellel, hogy a tervezett kiskanizsai egészségház 2009. évben valósuljon meg.
A mindenki által „tûzgyújtási” rendeletként ismert, a környezetvédelem helyi szabályairól szóló törvénnyel kapcsolatban – természetesen a városrészre vonatkozóan – javasolták, hogy az engedélyezett idõszakban a mostani szabályok szerint hétfõn, kedden és szerdán 0-24 óráig lehetséges tûzgyújtást szûkíteni kellene a hét elsõ két napjára, 18 óráig.
Már régóta probléma a Szent Flórián tér 17. szám alatti egykori óvoda épületének hasznosítása. Egy szakvélemény alapján ideiglenesen mûemlékvédelem alá vonják az ingatlant, de hamarosan készül róla egy felmérés, mely többek között az épület állagát hivatott bemutatni. Ennek alapján az ügy ismét a közgyûlés elé kerül majd.
Egy magánszemély kérésére javasolták Nagykanizsa MJV településrendezési tervének módosítását azokból, hogy a Principális-csatorna, a Manta-patak és egy közút által körülhatárolt területen a tulajdonos víztározót építhessen.

S.E.


2009-03-04 08:40:15


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül