Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950523    








Honlapkeszites

Jobb évet zártak, mint 2007-ben
Március elején összegezte a Nagykanizsai Rendõrkapitányság elmúlt évi tevékenységét évértékelõ értekezlet, valamint a Városi Baleset-megelõzési Bizottság soron következõ ülésének keretei között.

Molnár József alezredes elmondta, a kapitányság az évben erejének megfelelõ munkát végzett, annak ellenére, hogy az elsõ hónapokat csak fõkapitánysági segítséggel sikerült teljesíteni, mivel az egész országban elharapózott létszámhiány a nagykanizsai kapitányságot is érintette.

Alapjában véve mind bûnügyi, mind közlekedésbiztonsági oldalról csökkenést mutatnak a statisztikák. Pintér László alezredes, a ZMRFK Közlekedésrendészeti Osztályának vezetõje szerint 2001 óta nem volt összesen ilyen kevés közlekedési baleset, mint az idén, s a halálos közlekedési balesetek száma is ’68-ban volt hasonlóan alacsony.
Okként mind országosan, mind a megyében, s a Nagykanizsai Rendõrkapitányság illetékességi területén is elsõ két helyen az elsõbbségi jog meg nem adása és a gyorshajtás szerepel. Sok gondot okoznak a kerékpárosok is, nagyrészük nem ismeri a KRESZ-t, nem használják a karjelzéseket, a láthatósági mellényrõl nem is beszélve, amely lakott területen kívül és romlott látási viszonyok esetén kötelezõ (lenne).
A kapitányság, s a bizottság is – mely idén bõvült két új taggal: a tûzoltóság és a mentõállomás csatlakozott – folytatni kívánja tevékeny munkáját, s még tovább csökkenteni a bûncselekmények és a balesetek számát.

S.E

2009-03-09 14:56:26


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül