Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950384    








Honlapkeszites

Mondjon köszönetet orvosának! Szavazzon Dr Dúll Gáborra!

Ha õszintén hálás az orvosának és köszönetét szívesen fejezné ki a nyilvánosság elõtt, az Év orvosa pályázaton ezt most még közel egy hónapig megteheti.


A pályázat szervezõi 2015. február 26-ig, azaz az eredetileg meghirdetettnél egy héttel tovább várják azokat a jó orvos-beteg kapcsolatról szóló pozitív történeteket, amelyekkel a páciensek a kivételes emberségrõl és elhivatottságról tanúságot tevõ orvosaikat - 2014-ben megtörtént esetek kapcsán – az Astellas-díjra jelölik. Örvendetes, hogy az Astellas Pharma, a MOTESZ, a Magyar Kórházszövetség és a négy hazai egyetemi klinikai központ által közösen gondozott, 2014 õszén immár nyolcadik alkalommal meghirdetett nemes versengés eddigi története során ezernél is több ilyen orvos áldozatos munkája, nagyszerû teljesítménye vált láthatóvá. A felterjesztettek és a róluk szóló történetek a pályázat weboldalán folyamatosan láthatók, olvashatók: http://evorvosa.astellasdij.hu/candidates/.

Zala megyébõl pillanatnyilag egyetlen jelölt van: Dr. Dúll Gábor.
Szakterület: Fül-orr-gégészet
Beosztás: fõorvos
Intézmény: Kanizsai Dorottya Kórház
Település: Nagykanizsa
Pályázati kategória: Közönségjelölt orvos
 

"A Doktor Úrnál végre jó kezekben vagyok!
2012 tavaszán kerültem fulladás miatt kórházba, ahol gégemetszést kellett végrehajtani rajtam. Innen beutaltak egy másik klinikára a mûtét elvégzésére. Ekkor egy tumort, valamint kettõ darab fekélyt kellett eltávolítani, mely megoldására a mellkasomból varrtak fel a gégémhez izmot. A mûtét talán sikerült, de kialakult egy fisztula, amely gombás fertõzés miatt nem gyógyult be. Visszaküldtek az elõzõ intézménybe, megfelelõ klinikai utasítással karanténban kellett antibiotikumos kezelést kapnom. A helyzet nem oldódott meg, így újabb mûtét következett. Ekkor a bal alsókarból kivett úgynevezett kínai lebenyt varrtak fel, hogy a lyuk begyógyulhasson végre, ám sajnos a baktérium jelenléte megakadályozta azt. A fisztula lyukba hangprotézist építettek be, melyrõl kiderült, hogy nem zár tökéletesen és a nyálat átereszti a tüdõ felé. Néhány hónap múlva újabb altatás következett, körben bevarrták a protézist. Tudomásomra jutott egy specialista, Dr. Dúll Gábor fõorvos Nagykanizsán, aki vállalta, hogy megvizsgál. Õt azért kellett megkeresni, mert elõzõ kezelõorvosom azt mondta nekem, hogy nem tud többet tenni az érdekemben, mehetek ahová csak akarok. A doktor úr Nagykanizsán fogadott, és kettõ hét fekvés után új hangprotézist rakott be. Késõbb, nagyjából egy hónap múlva az is kezdett átereszteni. 2014 tavaszán új típusú eszközt ültettek be ambulánsan, de ez azonnal eresztett. Újra felhívtam Dr. Dúll Gábort, aki újabb protézist ültetett be Nagykanizsán. Meg kell jegyeznem, hogy altatással történt a mûtét és ez idáig a legjobban sikerült. Dr. Dúll Gábor és osztálya rendkívül jól mûködõ csapat. Udvariasak, és ami fontos számomra, hogy szavahihetõnek bizonyultak. A doktor úr még vasárnap is bejött és megvizsgált. Ilyet még egyik intézményben sem tapasztaltam. Sajnos a protézisemet hat havonta cserélni kell, de legközelebb is Dr. Dúll Gábort fogom választani, már nem is megyek máshová!"

A 2014-es Év orvosa pályázat egyik újdonsága, hogy páciensek saját betegtörténetükkel már nem csak egy konkrét orvost, hanem akár egy komplett osztály is könnyen felterjeszthetnek. Az elismerések körének bõvülését a Semmelweis Egyetem egykori kiváló belgyógyász professzora, De Châtel Rudolf emberi és szakmai nagyságának, valamint munkásságának emléket állító De Châtel Rudolf-emlékdíj tavalyi alapítása tette lehetõvé. Az Emlékdíj az emberséggel végzett csoportmunkára, a betegekért tett közös erõfeszítések legszebb példáira kívánja ráirányítani a nyilvánosság figyelmét. A jelölési határidõ e kategóriában is módosult, a történetek beérkezésének végsõ dátuma – az elõzõ kategóriához hasonlóan 2015. február 26. lett. A felterjesztettek folyamatosan bõvülõ listája itt tekinthetõ meg: http://evorvosa.astellasdij.hu/groups/

Kanizsa

 



2015-02-04 14:59:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül