Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950382    








Honlapkeszites

Elfogadták, de mégsincs
A csütörtöki soros közgyûlés utolsó napirendi pontjaként tárgyalta a testület az önkormányzat költségvetését, a szavazást azonban áttették péntekre. A folytatólagos ülésen nem fogadták el a költségvetést, erre csak a bizottsági elnökök kérésére, péntek délutánra összehívott rendkívüli közgyûlésen került sor.

A költségvetési rendeletet tizenöt igen és két tartózkodással elfogadta a testület. Az SZMSZ módosítását tizennégy igen és három tartózkodással szavazták meg. A módosított költségvetés kilencvenkilenc százalékban fejlesztési célú, mintegy háromszázmillió forint pluszkiadást jelent.

A közgyûlés döntését Marton István polgármester megvétózta, mert véleménye szerint az elmúlt két és fél év minden gazdasági eredményét romba döntené. A soron kívüli közgyûlést tizenöt napon belül összehívja, és kezdeményezi a döntés ismételt megtárgyalását. Mindezt azért teszi, mert az elmúlt tizenkét év alatt még nem találkozott ilyen költségvetéssel, ami az önkormányzat és a város érdekeit ennyire sértette volna.
B.E.


2009-03-11 12:00:04


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül