Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949868    








Honlapkeszites

Töretlen Máltai-tervek

Bár a legutóbbi közgyûlésre nem került be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által Kiskanizsán indítandó családi napközivel kapcsolatos elõterjesztés, dr. Báthy Andrásné, a karitatív szervezet nyugat-dunántúli régiójának titkára mégsem peszszimista. Még ha a következõ közgyûlés tárgyalja is az anyagot, csupán óráik maradnak arra, hogy határidõre benyújtsák a minisztériumi jóváhagyásra az új szolgáltatás anyagait.


– Szeretnénk a Munkácsy utcai üres épületben kialakítani új szolgáltatásaink központját, s itt hoznánk létre a családi napközit is, amire az elõzetes igényfelmérés alapján jelentõs igény mutatkozik. Itt gyerekfelügyelet, játszóház lenne a kisgyermekek számára, így az anyuka is el tudna menni dolgozni, hiszen mi vigyáznánk a kicsire. Öt-hét kisgyermeket tudunk majd fogadni, de tizenöt-tizenhét gyermek szülei jelezték igényüket. A szolgáltatástól azt reméljük, hogy ezek a gyerekek itt, Kiskanizsán járnak majd óvodába, késõbb pedig tán iskolába is, s nem viszik be õket a városba. – mondta érdeklõdésünkre dr. Báthy Andrásné, aki hozzátette – A családi napközihez kapcsolódóan lesz még egy új szolgáltatás: az idõsek házi segítségnyújtó rendszere. A házi segítségnyújtásra szintén nagy igény mutatkozik, a felmérések szerint elsõ körben tizenöt-tizenhat idõs embert lehetne ellátni. Az új szolgáltatások és a már meglévõ szervezeti egységek megfelelõ elhelyezéséhez kértük az önkormányzat segítségét, s most csak arra várunk, hogy a testület határozzon arról, hogy megkaphassuk használatba a Munkácsy utcai épületet, amit aztán természetesen, egy kis öszszefogással rendbe hoznánk.

A régiós titkár azt is hozzátette, a terveknek megfelelõen január elsejétõl indulnának a szolgáltatások. Kis nehézséget okoz azonban, hogy programjukat az elõírásoknak megfelelõen október huszonhatodikáig be kell fogadtatni a szaktárcával is. Erre azonban minimális idõ marad, hiszen legközelebb most már csak az október végi közgyûlésen tárgyalhatja a testület az ügyet. Ha nem születik döntés, vagy nem kerül a közgyûlés elé az anyag, januártól nem indulhat a családi napközi sem. Ám dr. Báthy Andrásné azt mondja, bízik a képviselõk jóindulatában.

H.A.



2007-10-05 09:54:24


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül