Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950183    








Honlapkeszites

Város Napja - Lehetõség, hogy megtanuljunk vágyakozni arra, ami a miénk, hogy valóban a magunkénak érezzük Nagykanizsát

"Meg kell tanulni vágyakozni az után, ami a miénk." – a négy napon át zajló Város Napi ünnepségsorozaton részt vevõ kanizsai polgárokat Simone Weil, francia írónõ gondolatával köszöntötte péntek este az Erzsébet téren felállított színpadon Dénes Sándor polgármester.


A városvezetõ hangsúlyozta: több okból is különleges az idei Város Napja. Különleges és egyedülálló, mert jubileumi Város Napját köszönthetünk. 770 éve, egy IV. Béla királyunk által szignált 1245-bõl származó adománylevél említi Kanizsa nevét elsõként, ide tekinthetünk vissza, mint a kezdeteinkre. Ez az idõpont szimbolikusan városunk eredete, amikor is megszületett egy gyönyörû és büszke település, amely története és történelme során mindvégig megõrizte fenségét. Ezt az origót, és a mi közös történetünket ünnepeljük a mai napon.
És különleges azért is e Város Napja programsorozat – folytatta, mert az idei évben négy napon keresztül ünnepelhetünk együtt. A tavasz által hozott megújulást, és Nagykanizsa megújulását a legfontosabb rendezvényünk megújulása is követi. Hiszen az egyetem fennállásának 15. évét köszönthettük tegnap, mintegy a nulladik napon. Újdonság tehát, hogy csatlakozott a Pannon Egyetem Kampusza a városhoz, mint ahogy a Tánc Világnapja révén több száz táncos és együttes is, amely a vasárnapunkat teszi látványossá és emlékezetessé. A mai nap és a szombat pedig a már megszokott magas színvonalú hagyomány része, amikor is találkozhatunk egymással, együtt töltve el az ünnep óráit.
Mert a Város Napja mindig lehetõség arra, hogy megéljük az örömet, hogy megtanuljunk vágyakozni arra, ami a miénk, hogy valóban a magunkénak érezzük Nagykanizsát. Nem felejtve, hogy a saját személyes értékeink és munkánk is ennek a közösségnek a hagyományát és a gazdagságát jelenti. És igenis érdemes kimondanunk közösen, hogy egy büszke és szép város büszke és értékekben, tehetségben bõvelkedõ polgárai élnek itt.
Végül mindenkinek kellemes élményeket, tartalmas programokat, jó szórakozást és sok pihenést kívánt a városvezetõ a Város Napja alkalmából. Köszöntõjét követõen koncertek sorozata csalogatta a térre a városlakókat, fiatalokat és idõsebbeket egyaránt.
 

B.E.



2015-04-25 12:58:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül