Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56950343    








Honlapkeszites

A vidéki turizmus versenyképességének fejlesztése a cél

A közgyûlésen elfogadták az Interreg Europe Programban történõ pályázati részvételre vonatkozó javaslatot. Városunk partnerként pályázik a vidéki turizmus versenyképességének fejlesztésére irányuló programra.


A projekt célja a vidéki turizmus versenyképes fejlesztéséhez szükséges nemzetközi tapasztalatok megszerzése és azok adaptálása, ezzel együtt a helyi KKV-k és turisztikai szervezetek felkészítése, valamint egy konkrét fejlesztési projekt megalapozása. A pályázat eredményeként városunk és a turisztikai térség átfogó, a városok nemzetközi tapasztalatokra építõ akció-tervre tehetne szert, amelynek alapján a konkrét fejlesztési projektek elindíthatóak, illetve amelynek segítségével újabb pályázati források válnak elérhetõvé.
A projekt megvalósítása két fázisban történne, ugyanis míg a tartalmi kivitelezés 1-3 évet venne igénybe, addig a további két éves idõszak során az elért eredmények monitorozása zajlana. A pályázatot június és július hónapokban készítenék elõ.
Nyertes projekt esetén a teljes projektköltség 1,5 – 2,5 millió euró, melybõl a vezetõ partner költségvetése 300-450 euró. A támogatás intenzitása 85 százalék, melyet várhatóan 10 százalékos nemzeti társfinanszírozás egészít ki. A széles partnerségbe 5-6 ország tartozik majd, 10 partnerszervezettel, köztük például Hollandia, Franciaország, Ausztria és Görögország

V.M.
 



2015-06-12 09:33:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül